Bajai művészek tárlata a Bernády Házban (GALÉRIA)

Festmények, grafikák, digitális textilnyomatok, nemez, bőr és kisplasztikák láthatók szeptember 21-ig a marosvásárhelyi Bernády Házban, ahol a bajai Nagy István Művészeti Egyesület alkotóközössége állít ki.

Sipos Lóránd, Nemes István, Fodor Ilda, Klossy Irén, Vidovits István, Harmath István, Egyed Tibor, Szabó Áron, Farkas L. Zsuzsa, Jászberényi Matild, Csanádi Judit, Kántor József, Farkas Zsuzsanna állította ki műveit a Bernády Ház nagy kiállítótermében. A tárlatot a sokszínűség jellemzi, kisplasztikák, olajfestmények, textíliák, bőr és nemez, digitális textilnyomat látható.

A kiállítóterem központi falán Kántor József művei tekinthetők meg, a Valamit visz a víz és az Olajos víz című művek digitális textilnyomatok, míg a három darabból álló Látástól vakulásig sorozat grafika. Fodor Ilda a belső teremben két kisplasztikát, a Fehér magány és a Vízjel címűt állította ki, valamint a falon látható a Kálváriadomb és a Népdal címet viselő alkotása.

Nemes Istán festményei, az Ima Bogi gyógyulásáért, Kóbor magyal fehér éjjelen és Szélvihar a kastélyparkban szintén a belső teremben kaptak kiállítási felületet. A Narancsszüretet nemezből készítette Jászberényi Matild, a Pontyot Csanádi Judit bőrből.

A bajai Nagy István Művészeti Egyesület elnöke Kántor József, aki Marosvásárhelyről telepedett át a dél-magyarországi kisvárosba. A csoport korábban Csíkszeredában, névadójuk szülővárosában is bemutatkozott.

Kimaradt?