Sikeres volt a 3. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál

Dobos László, a nyíregyházi Mandala Dalszínház vezetője, Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és Erőss Ádám, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) elnöke közösen értékelték ki csütörtökön a nagyváradi várban harmadszor megszervezett nyári színházi fesztivált.

Mint elhangzott, az NMD 10-12 önkéntese vett részt minden előadáson, ők a jegyárusítástól a művészek fogadásáig foglakoztak azzal, amire épp szükség volt. Munkájuk eredményeként nemcsak az előadásokat látták, hanem részt vettek azon a  szeptember 5-i kiránduláson is, melyet a Mandala Dalszínház Váradon alakuló baráti körének tagjai között sorsoltak ki, ők a nyíregyházi állatkertet, a sóstói skanzent és a dalszínház  A csúnya lány című előadását láthatták aznap.

A baráti körbe egyébként 230-an jelentkeztek, a váraid nézők jól vették a technikai akadályokat is. Mint arról a maszol.ro is beszámolt, a Nejcserés támadás című előadás egy napot csúszott, mivel egyik színművész személyi iratait orrhon felejtette, s ez a határnál derült ki, azonban Gergely Róbert és kollégái ehelyett rögtönzött koncertet tartottak a darabra türelmesen várakozó nézőknek, így hat előadás helyett hetet láthattak a  váradiak.

Idén megduplázódott a nézők és a bérletesek száma is, az előadásokat mintegy közel ötezren látták, bérletet 350-en váltottak, ezek közül 149 vidéken talált gazdára. Legtöbben, mintegy 900-an a  Nejcserés támadásra voltak kíváncsiak, legkevesebben körülbelül ötszázan pedig a Mozart szerelemi című darabra. A legtöbb jegy elővételben az időjárás miatt szintén a tervezettnél később bemutatott István, a király című előadásra kelt el.

 

 

Kimaradt?