Őszi műsorkavalkád az Erdélyi Magyar Televízióban

Gazdag műsorkínálattal, megújuló arculattal várja nézőit szeptembertől az Erdélyi Magyar Televízió. Tájékoztatás és szórakoztatás, közélet, társadalom, kultúra, életmód – még változatosabban, sokoldalúbban lesz jelen a televízió kínálatában. A már jól ismert műsorok mellett több új magazin fog nyomós érvet szolgáltatni amellett, hogy a nézők napról-napra az Erdélyi Magyar Televíziót válasszák – közölték a szerkesztők.

Ünnepi köszöntők, szívből jövő üzenetek, zenés jókívánságok, sok meglepetés – ezt kínálja az Üzenet, szeretettel. A minden vasárnap 13 órakor jelentkező kívánságműsor két házigazdája Szabó Éva és Barabási Tivadar hétről-hétre gondoskodni fog arról, hogy a nézők kedvenc dalaikkal köszönthessék a legkülönbözőbb alkalmakkor családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket. Ugyanakkor minden alkalommal egy meglepetés-vendég is érkezik a stúdióba, hogy magáról, munkájáról meséljena tévénézőknek, és természetesen ő is üzenjenszeretteinek.

A magyar és világirodalom legszebb verseit ajánlja figyelmünkbe az esti verselő, a Színes tinták. Ebben színészek, ismertek vagy még pályakezdő tehetséges egyetemi hallgatók, válogatnak minden estére egyet-egyet a klasszikus, modern és kortárs líra darabjai közül, és adják azt elő minden nap 21,30 órai kezdettel.

Új időpontban jelentkezik szeptembertől a Híradó: a hírműsor az elkövetkezőkben minden nap 19 órától számol be az itthon és a nagyvilágban történő legaktuálisabb eseményekről. Ezt egészíti ki minden nap az Euronews magyar nyelvű híradója, amely 19,30 órától szolgáltat még többet a nagyvilág híreiből.

Többszemközt indul a hét az Erdélyi Magyar Televízióban: Lokodi Imre minden hétfő este 8-tól egy-egy aktuális témáról beszélget meghívottjával. Változatos kikapcsolódást kínálnak a kedd esték: 20 órakor jelentkezik az erdélyi közélet kérdéseivel foglalkozó Metszet, majd 20,30 órától a Kultúrcsepp, amelyben Máthé Kincső kalauzol bennünket Erdély gazdag kulturális életében.

A szerda estéken a tárgyilagos, lényegre törő elemzéseké lesz a főszerep: a 20 órakor kezdődő Sajtóprésben hétről-hétre közismert újságírók, elemzők vizsgálják az országot és a romániai magyarságot közvetlenül érintő politikai, társadalmi és gazdasági kérdéseket. Suba Zsuzsi új időpontban várja a képernyők elé a stílusos életmód kedvelőit: a Trendelő az elkövetkezőkben minden csütörtök este 8 órától ígér számunkra tartalmas kikapcsolódást.

Gáspárik Attila pénteken este 8 órától nyitja az Erdélyi Kávéházat, ahol hétről-hétre különleges meghívottal és hangulatos beszélgetéssel vár bennünket. Tartalmasnak ígérkeznek a szombat esték is: 18 órától a Női szeszélyben Visky Anna szemléli a nők világát nem csak női szemmel, majd a 18,30 órákor kezdődő Pszichotrillákban dr. Kádár Annamária és Badics Petra olyan kérdéseket fognak megfogalmazni, amelyek mindenkit érdekelnek, de keveseknek van bátorságuk feltenni.

Változatlan időpontban, ám még gazdagabb tartalommal jelentkezik a Hitélet és a Visszhang. Szabó Éva minden vasárnap 17,30 órától tárja fel előttünk az erdélyi magyarság hitéletét, kalauzol bennünket hétről-hétre olyan helyekre, ahol a hit, ha nem is hagyományosan, de fontos szerepet tölt be az emberek életében. Kéthetente vasárnap 18 órától a komoly zene kedvelői Csíky Borka Boglárkával válthatnak jegyet a hazai hangversenytermekbe, és minden bizonnyal megéri: a VisszHang műsorán csak minőségi zene szerepel, amit a legjobbak előadásában hallgathatunk.

A Megálló változatlanul hétfőtől vasárnapig minden reggel 7 órakor indítja az Erdélyi Magyar Televízió adását, ám napközben többször is néhány percnyi „megállásra” késztet majd mindannyiunkat. Hétfőtől-péntekig: 11.25, 15.55 és 18.20 órakor, szombat-vasárnap: 13.25, 15.55 és 17.55 órakor.

"Gazdag, sokszínű, minden korosztályt megszólít, minden elvárásnak megfelel. A legközelebbről szemléli az erdélyi magyarság életét, a leghitelesebben tükrözi azt. Érdemes tehát követni az Erdélyi Magyar Televíziót" – írják a szerkesztők.

Kimaradt?