Miért nem játszanak rendesen a Quimby tagjai?

Elmaradt az eső, szabadon tombolhattak a kolozsváriak a Quimby csütörtök esti koncertjén. A zenekar délutáni közönségtalálkozón beszélt külföldi magyarokról, a Kolozsvári Magyar Operáról, a ripacskodásról, arról, hogy miért nem "játszanak rendesen".

Közel félórás késéssel érkeztek meg a Quimby tagjai a Farkas utcai közönségtalálkozóra, miután a délutáni próbájukkal csúsztak kissé. A Paprika Rádió sátra telve volt rajongókkal, de a sátor körül is elég sokan vártak. A srácok helyzetjelentéssel indítottak: a reggeliről lemaradtak, mert tegnap "tárlatvezetésen" vettek részt, a zenekar nagyrésze tehát  kolozsvári hangulatban részesült. Ezt követte egy nagy alvás, ami azt jelentette náluk, hogy kipróbálták a hangszereiket.

A rádió műsorvezetője elmondta, a Quimby-rajongók folyamatosan bombázzák őket a Most múlik pontosan című dalért. A zenekar azonban egy évig jegelte a dalt, mert annyi feldolgozása lett, hogy a rajongók azt sem tudták néha, melyiket énekeljék, most azonban új verzióval jelentkeznek.

A Quimby tavasszal szokta megszervezni európai turnéját, akkor jutnak el Londonba, Párizsba, Brüsszelbe, Amszterdamba, ahol tulajdonképpen meglátogatják a külföldön élő magyarokat: "Paradox a helyzet, a közönségünk nyolcvan százaléka magyar. Dehát kénytelenek vagyunk mi utánuk menni, ha már elköltöztek" - mondták.

Beszéltek a Teátrum turnéról is, amelyet a színházakban szerveznek meg. Nem kifejezetten a kőszínházakhoz vonzódnak, mondták, hanem a változatossághoz, ezért nem is kell arra számítani, hogy bárki belealudna a produkcióba - volt olyan néni, ajki vérző füllel távozott, viccelődtek. Ha olcsón adják kölcsön, a Kolozsvári Magyar Opera épületében szívesen megmutatnák, hogy mire gondolnak, hangzott el.

A pillanatnyi hangulattól függ, hogy mi történik a színpadon: "bohóckodunk, ripacskodunk, ami tőlünk telik, mindent. Nem is mindenki szereti ezt, felteszik a kérdést, hogy most miért csinálják ezt, amikor olyan jól zenélnek?! Fölháborító, hogy ide jönnek, és hülyéskednek, mikor tudnak rendesen is játszani!"

Beszéltek a lemezeladásokról is. Ahhoz, hogy ma valaki platinalemezes legyen, nagyon alacsony számot kell elérnie: mindössze négyezer darab eladását. A mai trendek ellenére azonban fontos a lemezek kiadása, legutóbbi albumuk pedig bakeliten is megjelent, pedig az van a legtávolabb a digitális rendszertől. Az új kor jó viszont abban, hogy sok olyan emebr számára eljuttatja a dalokat, akik nem tudnák megvásárolni a lemezt, mondták.

Kimaradt?