Színes október a temesvári színháznál

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 16 előadást tűzött műsorra októberi programjában. A hónap elején bemutatásra kerül Sławomir Mrożek Rendőrség című darabja, valamint a budapesti közönség is láthatja a Forte Társulattal közösen létrehozott Peer Gynt című előadást. A hónap végén a Furnitur és a Deviancia Székelyudvarhelyen szerepel a dráMA Kortárs Színházi Találkozón.

Vendégjátékok

A temesvári magyar színház októberben is folytatja az évad elején elkezdett projektjét, azaz a vendégelőadások sorozatát.antiaging

Az első meghívott produkció a bukaresti Mădălina Dan és Mihaela Dancs koreográfusok (anti)aging című előadása, mely október 5-én 18 és 20 órától lessz látható a színház Stúdió Termében. A produkció a Bukaresti Nemzeti Táncközpont, E-Motional Bodies & Cities / Gabriela Tudor Alapítvány és a Colectiv A Egyesület közreműködésével jött létre.

tagliche-tage

A színház idén is vendégül látja, immár harmadik alkalommal, a brassói Duo Bastet német nyelvű színjátszó csoportot, amely ezúttal október 13-án a Samuel Beckett darabja nyomán készült Tägliche Tage című előadását mutatja be.

Előadások a székhelyen

Sławomir Mrożek Rendőrségének bemutatója október 7-én 19 órától lesz látható a színház Nagytermében, Hernyák György rendezésében. Az előadás 8-án ismét színpadra kerül, ugyancsak 19 órától.

A hónap közepén, azaz október 17-én, szerdán 18 órától a nagysikerű Furnitur zenés előadás lesz újból látható.

Egy nappal később, október 18-án, a színház Stúdió Termében a Borsszem Jankó gyerekelőadás bábjai fogják szórakoztatni az ífjabb temesvári közönséget.

Pénteken, október 19-én, 18 órától látható a Deviancia, majd 21-én és 22-én, ugyancsak 18 órától Henrik Ibsen Peer Gyntje várja a temesvári publikumot, mely a testek, a hangok, a mozgás és a színészi játék összhangja által ígér szokatlanul izgalmas színházi élményt.

Kiszállások

A budapesti Forte Társulattal koprodukcióként létrejött Peer Gynt című előadás bemutatóját október 13-án és 14-én tekinthetik meg az érdeklődők a Thália színházban, Budapesten. Az előadások a Café Budapest Kortárs Művészeti fesztivál keretén belül kerülnek műsorra.

A hónap végén erdélyi mini-turnéra indul a társulat, a Furnitur 26-án Marosvásárhelyen, majd a Devianciával együtt október 27-én és 28-án a székelyudvarhelyi dráMA Kortárs Színházi Találkozón szerepel.

Az októberi hónap a Woody Allen rövidprózái nyomán készült Mellékhatások című előadással zárul, melyet október 31-én, 19 órától a színház Stúdió Termében láthat a temesvári közönség.

Kimaradt?