Megnyílt Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál

Megtelt szombaton este a nagyváradi várban a nyári színház, ahol Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter Padlás című, félig mese, félig musicaljével nyitotta meg a 3. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált a nyíregyházi Mandala Dalszínház.

A közönséget Éder Ákos, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség alelnöke és Biró Rozália RMDSZ-es szenátor köszöntötte a szervezők nevében. Utóbbi elmondta, a közönség a bizonyítéka annak, hogy szükség van a magyar színjátszásra, arra, hogy megtöltsük a közösségi tereket, s éljünk már elért jogainkkal.

A rövid köszöntő után felcsendültek a jól ismert dallamok, megjelentek a kedves figurák Bódis Gábor, Vajnárovics Viktória, Kovács Attila, Babicz Ábris, Szurovcsák Cintia, Bencze István, Bánhidi Péter és Papp György alakításában a színpadon.

A bonyodalom Barrabás T. Barrábas megjelenésével kezdődik, miközben a kóbor, ittfelejtett szellemek várják a Révészt, aki elviszi őket a földi világból. A szellemeket természetesen csak a  tisztaszívűek láthatják, így a Rádiós, Mamóka vagy Süni előtt megjelennek, míg a gonosz házmester, Témüller, vagy a ijedős bombaszakértő, üteg előtt láthatatlanok maradnak.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kezdő Révész a gengszter testét foglalja el, de szerencsére a Varázskönyben mindenre van megoldás, és a történet végén mindenki megkapja, amit kiérdemelt. Szilvásgombóc, Valahol (Örökre szépek), Ég és föld között, hogy csak néhányat említsünk a közismert dalokból melyeket többször is tapssal honorálták a nézők, az előadás végén pedig vissza is tapsolták a Mandalásokat. 

A 3. Nyári színházi fesztivál nyitóelőadást egyébként Dobos Lászó, a társulat vezetője rendezte. A fesztivál augusztus 2-án, szombaton folytatódik, 21 órától Bencsik Imre–Straub Dezső Nejcserés támadás című előadását láthatják a nézők Gergely Róbert rendezésében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?