Telt ház és jó hangulat volt a hétvégén a Csűrszínházban

Az egyik legsikerültebb az idei Csűrszínházi Napok – értékelte a hétvégén megrendezett eseményt Szélyes Ferenc szervező. A mikházi születésű színész, ötletgazda a maszol.ro-nak úgy értékelte a három napos rendezvénysorozatot, hogy a kedvező időjárás mellett az érdeklődők széles köre és a sikeres programok is jó hangulatot teremtettek.

„A léggömbös fotó a kedvencem, csak attól félek, baleset történik, ha az egyik léggömb rádől a másikra” – magyarázta az öt éves Örs, amikor beléptünk a fotókiállításnak helyt adó egykori kántorlakba, amely a Nyárádremete községben készült felvételeket mutatta be. A kiállításra sokan kíváncsiak voltak, ahogy ez a kisgyerek is, aki szívesen magyarázta el, hogy melyik fényképről mit gondol.

Valamennyi rendezvény telt házat vonzott, a péntek esti színházi előadás, a Vitéz lélek, majd a szombati irodalmi délelőtt is, ahol a szerzők jelenlétében mutatták be a köteteket. Székely Szabó Zoltán, Kincses Elemér és Sebestyén Mihály beszélt az olvasók asztalára letett legújabb kötetről, majd a Székelyföld folyóirat szerkesztői osztották meg mondanivalóikat a közönséggel.

A Soproni Pefőfi Színház előadásának szűkösnek bizonyult a helyi művelődési ház, ahogy a Csűrszínház is megtelt, valamennyi hely, de még a pótszékek és állóhelyek is elfogytak, annyian voltak kíváncsiak Neil Simon Napsugárfiúk című darabjára, amelyet Parászka Miklós rendezett, két kulcsfigurája pedig Fülöp Zoltán és Szélyes Ferenc volt. A Csíki Játékszín produkciója a hatvandik születésnapját ünneplő Fülöp Zoltán tiszteletére született a tavasszal. „Különleges helyszínen, különleges hangulatot kap a darab is, ezért még vonzóbb idejönni” – mondta érdeklődésünkre az egyik látogató. Nagy Mária azt is hozzátette, hogy a következő eseményekre is ellátogat, ahogy az előző években is mindig tette.

Vasárnap délelőtt az Alice Tükörországban című produkciót játszották a marosvásárhelyi Artecotur Egyesület színjátszó fiataljai, délután pedig a második alkalommal megrendezett Széllyes Sándor Népdalvetélkedő vonzta be az érdeklődőket a Csűrszínházba. „Gyerekek, szülők, hozzátartozók, vagy csak a népdal kedvelői, mindig-mind ott voltak, fantasztikus hangulat volt” – mondta a maszol.ro-nak Szélyes Ferenc.

Legközelebb július 25-én nyitja meg kapuit a Csűrszínház, amikor Török Viola rendezésében Shakespeare A vihar című darabját viszi színre a Spectrum Színház.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?