Vaknyugat és Tóték Budapesten

Október elején a Csíki Játékszín társulata Budapesten vendégszerepel a Vaknyugat és a Tóték című előadásaival. A vendégjáték előtt, szeptember végén az előadások a csíkszeredai székhelyen is megtekinthetők.Totek szept.27

A Vaknyugat immár három évad óta van jelen a csíkszeredai színház műsorán. Az ír történet szerzője, MartinMcDonagh egyszerre képes megnevettetni és elrémíteni a nézőt. Kendőzetlenül mutatja be szereplőit, az idősödés küszöbén álló, állandóan marakodó testvérpárt és a tehetetlen kisvárosi lelkészt, aki ennek a torzsalkodásnak véget akar vetni. A kamaratermi előadás Csíkszeredában szeptember 25-én, kedden, 19 órai kezdettel látható. Parászka Miklós rendezése 16 éven felülieknek szól.

A Csíki Játékszín Örkény István születésének századik évforduja alkalmából mutatta be a Tóték című tragikomédiát. Örkény egyik legismertebb groteszk drámája az emberi jellem eltorzulásának kis panoptikuma, egyik alapkérdése pedig, hogy miért hódol be az épeszű ember szolgálatkészen a hatalomra jutott őrülteknek újra meg újra. Tótékhoz megérkezik a fronton szolgáló fiuk felettese, hogy az erdőkkel körülvett mátraszentannai házukban kipihenje a háború szörnyűségeit.Vaknyugat szept.25

A család mindent megtesz, hogy az őrnagy jól érezze magát, azonban ez nem olyan könnyű feladat, mint amennyire elsőre tűnik. Az előadást Victor Ioan Frunză rendezte, Csíkszeredában szeptember 27-én, csütörtökön, 19 órakor látható bérletszünetben, de az előadásra érvényesíthetők a tavalyi bérletek, amennyiben valaki azt elmulasztotta bérlettel megtekinteni.

Budapesten október 8-án a Vaknyugattal, 9-én a Tótékkal vendégszerepel a csíki társulat a József Attila Színházban, 10-én pedig a Klebelsberg Kultúrkúriában látható még egy alkalommal a Tóték.

Kimaradt?