Hétvégétől áll a bál Sepsiszentgyörgyön

Szombaton a már hagyományos nyitóhangversennyel kezdődik, majd jövő vasárnap tűzijátékkal ér véget a 23. Szent György Napok. A kilenc napos sepsiszentgyörgyi városünnep 278 programot sorakoztat fel, ezekből 163 helyi produkció. Az Erdély legnagyobb városünnepeként számon tartott rendezvényt idén Illényi Katica és zenekara koncertje nyitja meg szombaton 19 órától a Krisztus Király templomban.

Az első napon a rockzene kedvelőinek is van kínálat, hiszen a Godó Café-ban 19.30-kor kezdődik a Saint George Rock Night kilencedik kiadása, amelyen a székelyudvarhelyi, Four People One Pack, a csíkszeredai Loud Sound Dealers aka LSD, a chisinăui Infected Rain, valamint a kovásznai Overloaded együttesek állnak színpadra.

Április 27-én, vasárnap a marosvásárhelyi Yorick Stúdió, a Gruppen-Hecc kabarétársulat előadása, csángódélután és moldvai csángó táncház van programon. Mint ismert, a Szent György napokat hagyományosan a „kultúrhét” indítja, amikor a város művelődési intézményei, terei telnek meg élettel, majd pedig az utolsó négy napon, május 1 és 4-e között a mulatság kiköltözik a szabadtérre, és elkezdődik a koncertsorozat és a vásár.

Az idei kulturális hét kínálatában szerepel többek között a budapesti Belvárosi Színház két-két előadással, így a Madison megye hídjai című film színházi átiratát Udvaros Dorottya és László Zsolt mutatja be A szív hídjai címmel. A második budapesti produkciót a Hitted volna című előadást Kern András és Hernádi Judit főszereplésével láthatják a városnapokon.

A Yorick Stúdió két előadással lesz jelen: Ștefan Peca dramaturg Bucharest Calling című művét és Székely Csaba Szeretik a banánt, elvtársak? című drámáját nézhetik meg a Szent György napokon. A román előadások kiemelkedő darabja a Mă tot duc, Oana Pellea és Mihai Gruia Sandu főszereplésével.

Jövő csütörtökön, május 1-jén nyílik a kézműves vásár és a borudvar, ekkor szervezik a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozóját, amit Mobilmánia nagykoncert zár. Ezzel veszi majd kezdetét a városnapok szabadtéri része.

Többek között koncertezik a Black Betty, Tankcsapda, Balázs Elemér Group, az Evilági együttes, a Kispál és a Borz, az Animal Cannibals, a Punnany Massif, Connect-R, a Session Jazz Band, Demeter Eli és zenész barátai, az Éltes Áron Quartet, a Transylmania, a Mercedes Band, a Mácsafej, a The Dark Side of the Moon, a Jazzkaláka, az Ego Sum, a Spam, a Scholastic, a The Crazy Plumbers, a Whisperblast, az Exit Rock Band, a St George Quintet, a Szekler, a Mini Snaps és a Snaps Vocal Band, Rúzsa Magdi, a Grimus, Koszika és a Hotshots, a The Carbonfools és a tűzijáték alatt Havasi Balázs ad koncertet.

Az idei Szent György napok részletes programját a www.szentgyorgynapok.ro honlapon lehet megtekinteni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?