Tíz nap van még a marosvásárhelyi UNITER gáláig

A Román Színházi Szövetség díjkiosztója, az UNITER-gála történetében először fordul elő, hogy magyar nyelvű plakát is hirdeti az eseményt. A 2014-es kiadásnak ugyanis Marosvásárhely ad otthont, a Nemzeti Színházban fogja átvenni a hazai szcéna tíz kitüntetettje a romániai színházi élet legrangosabb elismerését. Az április 28-ai gálára a 33 jelöltet és mintegy 500 meghívottat várnak, az este 9-től kezdődő rendezvényt a Román Közszolgálati Televízió (TVR1), és a Radio România Cultural élőben sugározza, de interneten is követhető lesz a www.tvr.ro és a www.uniter.ro felületeken.

Mint azt korábban megírtuk, A Tamási Áron Színház Hamlet-előadását négy kategóriában – köztük a legjobb rendezésért Bocsárdi Lászlót – is jelölték. Ott van a listán a címszerepet játszó Mátray László és legjobb férfi mellékszereplőként felkerült Pálffy Tibor is. Ezen kívül a legjobb előadás és legjobb díszlet kategóriában is jelölést kapott a sepsiszentgyörgyi előadás.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Silviu Purcărete rendezte Viktor, avagy a gyermekuralom című darabja négy jelölést gyűjtött be: a legjobb előadás és legjobb rendezés kategóriában jelölték, illetve Bogdán Zsoltot a legjobb férfi mellékszereplő, Albert Csillát a legjobb női mellékszereplő díjára.

A jelöltek teljes listája itt tanulmányozható.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?