Versfogyatkozás: nagyszombati körülírás a Teinben

Versfogyatkozás címmel kerül sor Győrfi Kata és Csider István Zoltán első közös felolvasóestjére április 19-én, szombaton 19 órától a Tein teázóban. A fiatal, sepsiszentgyörgyi gyökerekkel rendelkező erdélyi költőnő, és a városban tavaly nyáron (Pion Istvánnal és Simon Mártonnal közös estjükön) slamszövegeivel már bemutatkozott budapesti költő-újságíró most Bakó Rozi segítségével tesz kísérletet a verspárbeszédre, s ebben mindhárman számítanak a közönség segítségére is.

A rendezvény a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programsorozat része. Szervezi a Kónya & Kónya Ponopol és a Tein Teahouse. Támogató a Bastion Restaurant-Cafe.

"ne akarj most körülírni, kérlek. / hogy gesztenyék és Parti-Nagy, / hogy majd elém jössz, / mert nem te vársz, / hanem én várlak be téged. / hideg kávé a meleg tejet." (Győrfi Kata)

"Mintha indulnék, mindig csak úgy csinálok. / Ha lenne egy kinyitható medálom, / fél órán belül el tudnám hagyni az országot. / Csak cián legyen, meg hasis, / a többit úgysem kívül viszem." (Csider István Zoltán)

Kimaradt?