Bemutatóra készül a Spectrum Színház

A vasárnap esti nyárádszeredai előbemutató után február 19-én, szerdán 19 órától Marosvásárhelyen tartja újabb bemutatóját a Spectrum Színház. Tamási Áron Vitéz lélek című előadását a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban tekintheti meg a közönség.

A készülő produkcióról a rendező és egyben díszlet- és jelmeztervező Török Viola, Benő Barna, a Bekecs Táncegyüttes vezetője, a színészek közül Kárp György, Ritziu Ilka-Krisztina, Tatai Sándor és Székely-Szabó Zoltán osztotta meg véleményét az újságírókkal.

A népi szürrealizmust hangsúlyozta a rendező, azt, ami Tamásinál a szabad asszociációról, álomvilágról, érzelmekről szól. „De szeretnék az égen csillag lenni” – emelte ki Török Viola a népdal sorát, amely az érzelmeket fogalmazza meg, az elvágyódást, egy másik dimenziót. Tamási Áron Vitéz lélek című darabját a rendező úgy állította színpadra, hogy a prózai szöveget továbbgondolva, bevonta a költészet, a tánc, a népdal elemeit is. „A tánc nem betétként jelenik meg a produkcióban, hanem szervez része annak” – mondta Ritziu Ilka-Krisztina.

Kárp György negyedik alkalommal játszik Tamási-darabban, a Bécsből erre a szerepre hazaérkező Székely-Szabó Zoltán pedig egy Tamási Áron előadásban kezdte színészi karrierjét 1976-ban Sepsiszentgyörgyön.  „Váratlanul ért a felkérés és azonnal el is fogadtam” – mondta a taxisofőrként dolgozó színész, aki elmondta, hogy már 28 éve nem gyakorolja a hivatását és 28 év után most érzi először jól magát.

Az előadással a Spectrum Színház szeretne minél több erdélyi településre eljutni, február 24-én a POSZT és a kisvárdai színházi fesztivál előzsűrije is megtekinti, hiszen fesztiválokon is szeretnének részt venni. A lehetőségek között szerepel egy bécsi vendégjáték is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?