Kastély Erdélyben: őszi fotókat várnak

Meghirdette őszi fotópályázatát a Kastély Erdélyben programon belül a PONT csoport. Az erdélyi kastélyok számbavételét és leltározását felvállaló szakmai csopportosulás kastélynaptárt ad ki 2013-ra annak céljából, hogy ilyen formában is népszerűsítsék és vonzóbbá tegyék Erdély kulturális örökségét. A KASTÉLYNAPTÁR 2013 összesen 365 fotót fog tartalmazni. Ezúttal az ősz színeibe öltözött kastélyok fotóit várják.

A Kastély Erdélyben program célja Erdély kastélyai és kúriái gazdasági és társadalmi szerepének, valamint ezek a térség fenntartható fejlődéséhez való hozzájárulásának erősítése, kulturális örökségi értékük megőrzése mellett.

A fotóverseny célja képeket gyűjteni a kastélynaptár 365 oldalához. Egy szakemberekből álló csapat a fotókon ábrázolt kastélyok, a fotók minősége, az évszakot tükröző hangulat szerint válogatja ki a legjobb fotókat a naptárhoz, a kiválasztásban szempontként figyelembe veszik a közönségszavazás eredményeit is, de nem ezek sorrendjében válogatnak.bonchida

A beküldött fotók a KASTÉLYNAPTÁR 2013: ŐSZ fotógalériában lesznek elérhetők a www.facebook.com/kastelyerdelyben honlapon. Innen pedig szabadon megoszthatók, népszerűsíthetők.

A fotók beküldésének időszaka: szeptember 10. – szeptember 30. A beküldés határideje 2012. szeptember 30., 23 óra 59 perc. A közönségszavazás határideje 2012. szeptember 30., 15 óra 59 perc. Egy fotóra annak feltöltésének pillanatától lehet szabadon szavazni.

A kiírók minden fotót a beküldéstől számított legtöbb 24 órán belül feltöltenek, amennyiben teljesítik a következő feltételeket:
* kastélybeli élet egy pillanatát ábrázolják,
* erdélyi kastély, kúria szerepel a fotón,
* a fotó mellé beküldésre kerül a szerző neve, a fotó rövid leírása, az ábrázolt kastély, kúria megnevezése, a település megnevezése, a fotó elkészülésének pontos időpontja, esetleg körülményei,
* legalább 300 dpi felbontásúak,
* legalább 800x800 pontos méretűek,
* az alábbi megyék valamely településéről származik: Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Krassó-Szörény, Kolozs, Kovászna, Máramaros, Maros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes

Az előbbi feltételeket nem teljesítő fotókat a szervezők nem töltik fel a megadott helyre.

A végeredmény közzétételére szeptember 30-án 16:30 órakor kerül sor.

A legtöbb szavazatot begyűjtő fotó beküldője 300 lejes, a második helyezett 200, a harmadik helyezett pedig 100 lejes nyereményben részesül.

A szervezők a fotókat a kastelynaptar@pontweb.ro elektronikus postacímre várják, KASTÉLYNAPTÁR 2013: ŐSZ tárggyal.

Egy versenyző legtöbb 2 fotót küldhet be. A fotó mellé kérik megadni a következő adatokat: szerző neve, a fotó rövid leírása, az ábrázolt kastély, kúria megnevezése, a település megnevezése, fotó elkészülésének pontos időpontja, esetleg körülményei.

A fotók beküldésével a szerző tanúsítja, hogy birtokolja ezek szerzői jogát, és a beküldés révén átadja ezeket a jogokat a PONT Csoport számára. A versenyből kizárásra kerül minden fotó, amellyel kapcsolatosan szerzői jogi problémák merülnek fel.

A fotóverseny lebonyolítását követően minden verseny legjobb 5 fotója a döntőben vesz részt. A döntős közönségszavazásra 2012. november 1-30. között kerül sor. A döntő végeredményének közzétételére 2012. december 1-én 12 órakor kerül sor. A döntő nyertes fotójának beküldője 500 lejes nyereményben részesül.

Kimaradt?