Egymilliárd dolláros plágiumper: Mission Impossible?

Tom Cruise ügyvédje „bizarrnak" tartja, hogy egy forgatókönyvíró plágiummal vádolja a Mission: Impossible negyedik részének produkciós cégeit, és egymilliárd dolláros kártérítést követel - írta csütörtökön a BBC News.

„Tom Cruise sohasem lopott el senkitől semmit" - közölte Bert Fields előrevetítve, hogy a keresetet „gyorsan el fogják utasítani". A BBC News szerdán számolt be arról, hogy Timothy Partick McLanahan decemberben fordult bírósághoz azzal a váddal, hogy a 2011-ben bemutatott akciófilmet az ő 1998-as Head On című forgatókönyve nyomán forgatták. A férfi a film eddigi bevételeire alapozva egymilliárd dolláros (228 milliárd forintos) kártérítést követel.

 McLanahan eredetileg a William Morris Ügynökségnek küldte el a szkriptet, de ők elutasították. A férfi szerint viszont ezt követően engedélye nélkül átadták azt a Cruise-t képviselő Creative Artist Agencynek.

A forgatókönyvíró Cruise-t, a Paramount Picturest és a filmen dolgozó többi produkciós céget pereli. Az alperesek között szerepel producerként J.J. Abrams is, a készülő hetedik Star Wars-film rendezője is.

Kimaradt?