Örmény Művészeti Fesztivált tartanak Gyergyószentmiklóson

Másodszor rendezik meg az Örmény Művészeti Fesztivált Gyergyószentmiklóson péntektől vasárnapig. A három nap alatt kulturális, egyházi és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket.

A hivatalos megnyitót a gyergyószentmiklósi Örmény Közösségi Házban tartják.

Az ünnepi beszédek után a közösségi házban nyílik meg Felházi Lenke Zsuzsánna festménykiállítása, valamint a Puskás Attila Barna örményországi képeiből összeállított tárlat. Ezt követően "élő műhely" keretében gyermekeknek tartanak művészeti foglalkozást - olvasható a www.gyergyoiormenyek.ro honlapon. Szintén pénteken nyílik kiállítás a Tarisznyás Márton Múzeumban az 500 éves örmény könyvnyomtatásról. {loadposition OTP}

Este mesterszakács segítségével örmény ízekkel, örmény fűszerekkel ismerkedhetnek az érdeklődők az Astoria vendéglőben.

Szombat délelőtt Kisboldogasszony Ünnepét, a gyergyószentmiklósi örmény katolikus templom búcsúját tartják. A misén részt vesz Jakubinyi György gyulafehérvári érsek. Délután komolyzenei koncertek lesznek a templomban. Vasárnap a Tiberiusz vonósnégyes lép fel.

A művészeti fesztivált a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület és a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Plébánia szervezi.

Kimaradt?