Párizsban „vendégszerepel” az orosszá lett Gerard Depardieu

Csaknem tíz év elteltével újra színpadra áll Párizsban Gérard Depardieu, aki a Love Letters -Szerelmes levelek című darabban szerepel Anouk Aimée oldalán januárban. A világhírű francia színész csaknem egy éve orosz állampolgárságot kapott, miután hazájában nyilvánosságra került, hogy Belgiumban vásárolt házat magának, vélhetően azért, hogy elkerülje a magas francia adókat.

A művész több ízben is kijelentette, nem ért egyet a szocialista kormányzat adópolitikájával. A körülötte kialakult botrány ellenére azt is hangsúlyozta azonban, hogy továbbra is Franciaország a hazája - bár a világ minden táján otthon érzi magát.

Depardieu párizsi visszatérésére a Theatre Antoine színpadán kerül sor, a nézők január 4. és 11. között nyolc előadás erejéig láthatják majd a 64 éves színészt.

A Love Letters - Szerelmes levelek az amerikai Albert Ramsdell Gurney darabja, a szerző egyik leggyakrabb játszott műve, amelyet hozzávetőleg harminc nyelvre - köztük magyarra - fordítottak le. Franciaországban Anouk Aimée nevével forrt össze a darab, a színésznő nagy sikert aratott benne Jean-Lous Tringignant, Philippe Noiret, Jacques Weber, valamint Alain Delon oldalán.

Kimaradt?