Átadták a Látó 2013-as nívódíjait Marosvásárhelyen

André Ferenc, Mihálycsa Erika, Dimény Lóránt és Zoltán Gábor vehette át szombaton Marosvásárhelyen a Látó nívódíjait.

A Bernády Házban tartott rendezvényen Kovács András Ferenc, a Látó szépirodalmi folyóirat főszerkesztője adta át a Hunyadi László szobrászművész által készített plakettet és az azzal járó oklevelet, illetve pénzjutalmat.

Elsőként André Ferenc vette át a költészet-díját, amely Kovács András Ferenc szerint egyben debüt-díj is.  Prózáért, illetve műfordításaiért díjazta a folyóirat szerkesztősége Mihálycsa Erikát, aki már korábban is részesült a nívódíjban, a Láthatatlan kollégium kritikát író csoportjának tagjaként. Dimény Lóránt a prózai szövegeiért vehette át a díjat. Zoltán Gábor budapesti szerzőt is díjazták, mint elhangzott a Látóban közölt szövege egy tizenhét éves írás, amely csak most került az olvasók elé.

A Látó és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház az idén egy új, közös díjat is létrehozott, jelentette be Gáspárik Attila színházigazgatóval közösen Kovács András Ferenc. A díjazott azok közül a szerzők közül kerül ki, akik színházról írnak a folyóirat hasábjain. Az idei díjat György Péter vehette át.

Kimaradt?