Táncos villámcsődülettel nyílt meg a Könyvvásár

Különleges, újdonságnak számító szabadtéri megnyitóval vette kezdetét csütörtökön délelőtt a 19-ik Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár.

A Színház-téren a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és az A.I. Papiu Gimnázium tanulói „foglalták el” a teret, majd mutattak be egy tánc-flashmobot, amelyet Știan Claudiu koreográfus állított össze. Nemes Kovács Ágnes, a Művészeti Líceum második osztályos kisdiákja két Weöres Sándor-versből mondott egy-egy strófát, azzal invitálva be a nézőket a könyvvásárnak otthont adó színházba, hogy „belül csupa nyitott könyv van, gyertek!”, miközben a Marosvásárhelyi Filharmónia zenészei teremtették meg az alaphangulatot Makkai István vezetésével.

Káli Király István főszervező, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke a maszol.ro-nak elmondta, soha ennyien nem vettek még részt a könyvvásár megnyitóján, mint az idén.

A színház földszinti és emeleti előcsarnokában 42 önálló stand kínál több mint tízezer könyvcímet. A romániai kiadók mellett hét magyarországi van jelen külön standdal, illetve a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülete egy közös standdal, de itt van a Fischer International könyvkiadó is az idegen nyelvű kötetekkel.

Az érdeklődőket 64 program várja: koncertek, könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, kiállítások.

Kapcsolódók

Kimaradt?