Erdélyi diákok is jelentkezhetnek az Erzsébet-vetélkedőre

Idén is meghirdették a honismereti Erzsébet-vetélkedőt, amelyre 7-12. osztályos magyarországi és Kárpát-medencei diákok jelentkezhetnek a www.vetelkedo.erzsebetprogram.hu oldalon.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által indított vetélkedő célja, hogy a diákok minél jobban megismerjék Magyarország történelmét, hagyományait és értékeit, valamint kutatásaik révén maguk fedezzék fel a rejtőzködő kincseket Magyarországon és a Kárpát-medencében - mondta el Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője szerdán.

Az érdeklődők a www.vetelkedo.erzsebetprogram.hu oldalon regisztrálhatnak az első forduló végéig, és itt találják majd meg a Kárpát-medencei magyarság kultúrájához, történelméhez és természeti értékeihez kapcsolódó feladatsorokat is.

A négyfordulós internetes versenyen a háromfős csapatoknak minden hónapban egy-egy adott témakörben kell válaszolniuk a kérdésekre: november 15. és december 15. között történelem és tudomány, december 16. és január 20. között művészet és sport, 2014. január 21. és február 10. között élő és épített világunk, február 11. és 25. között pedig édes anyanyelvünk a megadott téma. A versenyen iskolánként korlátlan számú csapat indulhat - ismertette a részleteket a szóvivő.

Nagy Anna hozzátette: a szóbeli vetélkedőre - amelyet a tervek szerint 2014. március közepén rendeznek Budapesten - a legjobb 10 eredményt elérő csapat jut be, a győztesek pedig üdülési lehetőséggel és tárgynyereményekkel gazdagodhatnak.

Tavaly több mint 300 csapat vett részt a megmérettetésen Kárpátaljáról, Délvidékről, Erdélyből, a Felvidékről és Magyarországról.

Kimaradt?