Ősbemutató Kolozsváron: Demény Péter Boleró című darabja

Az ezredforduló után igazán érvényes az a történet, amelyet a 26-án mutatnak be a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A Bolero mondanivalójáról írója, Demény Péter és rendezője, Albu István beszélt csütörtökön.

A történet azért játszódik 2000 után, mert ez az a kor, amelyre a szereplői már felnőnek, és talán érvényesebb a felvetett probléma is, azaz a szülők ragaszkodása gyermekeikhez. Azért zajlik Kolozsváron, mert írója, Demény Péter ebben a városban élt és él, bevallása szerint pedig mindig jó, ha valaki ismeri azt a környezetet, amelyről ír. Azt tapasztalta ugyanis, hogy ha erőltette, hogy valamit kitaláljon, akkor az megérződött a szövegben, ezt a hibát pedig nem akarta elkövetni.

 

Albu István, a darab rendezője arról beszélt, számára teljesen új élményt jelentett egy élő íróval dolgozni együtt, aki folyton mellette volt és részt vett a munkában.

„Mindemellett szerencsénk volt Péterrel, hiszen rendkívül nyitott volt, bármilyen javaslatot meghallgatott, és nem dobott vissza, csak ha már végiggondolta alaposan” – fogalmazott, hozzátéve, a színészekkel – Farkas Lóránddal, Keresztes Sándorral, Kézdi Imolával és Panek Katival – szintén jól együtt tudtak működni.

A Bolero ősbemutatója 26-án, szombaton este nyolc órától kezdődik a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?