Nagyon sikeres volt a pulzArt fesztivál

Jövő évben kortárs színházról szól majd a pulzArt fesztivál, jelentették be a nemrégiben véget ért sepsiszentgyörgyi összművészeti fesztivál szervezői szerdai kiértékelő sajtótájékoztatójukon. A múlt csütörtöktől – vasárnapig tartó rendezvénysorozat a zene és az irodalom köré szerveződött, mutatott rá Barta Mónika főszervező, a Városimázs Iroda vezetője, aki szerint a nézők számát, a visszajelzéseket, az élmény intenzitását tekintve Lajkó Félix valamint az Irie Maffia koncertjét lehet a pulzArt fesztivál csúcspontjának tekinteni.

Az eladott jegyek számát tekintve a Frenák Pál Társulat előadása hozta a csúcsot. A francia-magyar táncosokból álló társulat előadását a legprovokatívabb produkciónak lehet nevezni, de jól reagált a közönség, mondta a főszervező.

Visszajelzések alapján a legszemélyesebb és legbensőségesebb előadásnak a Mellettem elférsz, Grecsó-Dés-Dés hármas produkciót lehet tekinteni, míg a leginteraktívabb, legfelszabadultabb előadás a Háy Come Beck című Háy János, Beck Zoltán ősbemutatója volt.

A kifinomultabb zenei ízlésű közönségnek felejthetetlen élményt nyújtott a lengyel Mikrokolektyw, hangzásilag és technikailag ilyen magas színvonal ritkán fordul elő Sepsiszentgyörgyön. Az elmúlt évek klasszikus zenei előadásainak legnívósabb koncertjét Alexandru Tomescu hegedűművész adta, aki egy Stradivarius hegedűn játszott és első alkalommal járt Sepsiszentgyörgyön.

Barta Mónika szerint elégedettek az eredménnyel, mert sikerült izgalmas művészeti kezdeményezéseket bemutatni, a közönség pedig nyitottan viszonyult a legkísérletibb produkciókhoz is.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Tanács által szervezett fesztivál költségvetése  165 ezer lej volt, amiből 46 ezer lej pályázati forrásokból származott. Jegyek eladásából 20 ezer lej gyűlt, amit további kulturális események szervezésére fordít az önkormányzat. A szervezők számításai szerint hozzávetőleg három ezer embert mozgatott meg a pulzArt fesztivál. A Sepsiszentgyörgy, Székelyföld kulturális fővárosa keretében jövő esztendőben a színház éve lesz a háromszéki megyeszékhelyen, így a pulzArt második kiadása is arról szól majd. A szervezők szerint már az idei kiadásra is sokan érkeztek Székelyföld más településeiről, de jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek a többi székelyföldi városban történő népszerűsítésre.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?