Egy jobb világ az Erzsébet parkban

Augusztus 28-án, szerdán 21 órától az Egy jobb világ című 2010-es, dán-svéd játékfilmet vetítik az Erzsébet parkban. Rendezte: Susanne Bier.

A film két helyszínen játszódik: egy afrikai menekülttáborban és egy dán kisvárosban, ahol két család sorsa kereszteződik, amikor a fiaik barátságot kötnek. A kiskamaszokra jellemző magányosság, morális gyengeség és bánat azonban rossz irányba tereli a barátságot. A filmet az európai filmeket forgalmazó Clorofilm kft. támogatásával, a Huszárik filmklub (Kónya Ádám Művelődési Ház) és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület szervezésében vetítik és része a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

Múzeumkerti koncertek

Augusztus 30-án, pénteken 20 órától a Pribojszki Mátyás Band játszik a Székely Nemzeti Múzeum kertjében. Rossz idő esetén a Park Vendéglő Di Stefano bárjában tartják meg a koncertet.

Pribojszki Mátyás, az együttes frontembere jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt 18 évben mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. A Pribojszki Mátyás Band zenéje újrapozícionálja a szájharmonikát, mint hangszert és a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. Megmutatja, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt zenei felfedezésekre váró új ízeket, korosztálytól függetlenül. A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének, Kovács Erik-zongora, Molnár Dániel-dob, Szász Ferenc-gitár. Kepes Róbert 2011 augusztusában hirtelen bekövetkezett halála után, Eckert Ervin lett a zenekar basszusgitárosa.

A koncert része a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?