Demjén Ferenc búcsúztatta a 12. Partiumi Magyar Napokat

A "fergeteges" tényleg nem tűnik elég kifejező jelzőnek, ha a 12. Partiumi Magyar Napok búcsúkoncertjét akarjuk egyetlen szóval jellemezni. A közönségből elcsípett jellemzéseiből: felemelő, megható, érzelemittas, gyógyír a léleknek.

S természetesen még lehetne sorolni, de annak a megszámlálhatatlanul nagy rajongótábornak, akik közül több százan érkeztek a szomszédos megyékből, teljesen felesleges hosszasan írni az élményről, amelybe részük lehetett. A klasszikusoktól a kevésbé ismert Demjén számokig minden megszólalt, amit a könnyűzene mestere adni tudott a szatmári közönségnek, s tette ezt teljes szívével és lelkével. Az égiek és a hangosítás is a PMN résztvevőivel volt, így páratlanul szép élmény érte azokat, akik a Partiumi Magyar Napokat ezzel a koncerttel zárták. Élménynek nevezhetjük, hiszen nem akarták elengedni Demjént, újabb és újabb számokat követeltek tőle teli torokból, s ő jött és adta a ráadást, szeretettel.

Éppen ezek miatt mondható el nyugodtan, hogy a csaknem 13 ezer lelkes Demjén és PMN rajongót megmozgató szabadtéri búcsúkoncert méltó lezárása a 12. Partiumi Magyar Napoknak.

És akkor álljon itt néhány beszédes számadat:

42 ezer feletti résztvevő

55 ezer WATT biztosította a hangélmény

11402 asztal- és lócaláb kinyitás és becsukás

79 önkéntes megfeszített munkája

7987 képet készített a három hivatalos rendezvényfotós

12551 percet beszéltek telefonon a szervezők az előkészítés ideje alatt

27 ezer facebook egyéni látogató a rendezvény ideje alatt

655 autogramot osztottak ki a fellépők

840 óra élő rádióadás a Kossuth-kertben, s ebből 245 perc élő interjú a résztvevőkkel, fellépőkkel

13 ezret közelítő Demjén-rajongó a búcsúkoncerten

Ami megszámlálhatatlan: gyermeki mosolyok, örömittas találkozások, okostelefonnal készült fotók, elfogyasztott sör, elejtett fagylaltok.

S ami a legfontosabb, soha ennyi támogatója nem volt a Partiumi Magyar Napoknak.

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24

 

Kapcsolódók

Kimaradt?