Megfenyegették Alföldi Róbertet az István, a király miatt

Elszabadultak az indulatok az internetes fórumokon az augusztus 20-án az RTL Klubon vetített rockopera Alföldi Róbert rendezte feldolgozása kapcsán – írta csütörtökön a Bors.

A bulvárlap három, nyomtatásban „még idézhető” kommentet emelt ki: „Ütős lett a modern feldolgozás. Hát, ha találkozok ezzel a... Alföldivel, akkor valóban az lesz. Ütős.”, „Húzzanak a dögkútba!”, „Alföldi a sátán lelkéből táplálkozik. Horrort tákoltak össze, és támadják a nemzet emberi és közösségi méltóságát.” A Borsnak Alföldi Róbert nem kívánt nyilatkozni, de sajtósa azt mondta, hogy a rendező a bemutatóval „letette” a darabot, ezzel részéről elintézettnek tekinti a művet.

A Facebookon tüntetés is szerveződik a rockopera Aréna-beli bemutatójának idejére, a „Tiltakozás Alföldi újabb gyalázata ellen!”-oldalon a szervezők azt írják, hogy "Ne nézzük tétlenül ezt az újabb szemenköpését a magyar történelemnek! István, a király farmerban? Koppány bedrogozva??". Az oldalon eddig 303-an jelezték, hogy részt vesznek a tüntetésen.

A hozzászólók nem kímélik a Szörényi–Bródy-szerzőpárost sem, akiknek Facebook-oldalán őket nemzetietlennek kikiáltó hozzászólások is olvashatóak. Bródy János a lapnak azt mondta: majd az idő eldönti, hogy mi lesz ennek a darabnak a sorsa. „De én biztos vagyok benne, hogy még tíz év múlva is emlékezni fognak rá" – mondta a művész, aki szerint a tüntetés szerveződése is azt jelenti, hogy olyan mű született, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Kapcsolódók

Kimaradt?