Fúvóstáborban készül a zenekari utánpótlás

A rétyi fúvószenekar egykori karnagya, jó emlékezetű Kelemen Antal végakaratának megfelelően a községben továbbra is működik a nyári fúvóstábor, melynek keretében július 28. és augusztus 10. között oktatják a műfaj iránt érdeklődő, 6-17 éves tanulókat.

A szervezett hangszeroktatásnak kezdetektől otthont adó Antos János-iskola udvarára lépve hangzavar fogadott, itt is, ott is szorgos gyerekek gyakoroltak a néhai igazgató jóvoltából fákkal, díszcserjével és virágokkal teleültetett tágas udvaron. Özvegy Kelemen Judit, a szervezést lebonyolító Pro Musica Zenei Alapítvány elnöke és az őt segítő Dombora Ildikó titkárnő a Székely Hírmondónak beszámoltak róla, hogy a 21. alkalommal megszervezett tábor szolgáltatásait jelenleg 78-an veszik igénybe. Közülük 35-en Brassó, Hargita és Maros megyékből, 43-an pedig a kovászna megyei Rétyről, Komollóról és Egerpatakról járnak. Az ellátásért és foglalkozásokért a bentlakóknak 400, a bejáróknak 200, a község lakóinak pedig 150 lejt kell fizetniük.

A kellemest a hasznossal szerencsésen ötvöző időtöltés ritka szigete a rétyi fúvóstábor, az itt kidolgozott módszertan, valamint a rendelkezésre álló szakemberek képzettsége és hozzáállása pedig – erről a záró hangversenyen is bárki megbizonyosodhat – évről évre meghozza gyümölcseit.

Kimaradt?