Augusztusban visszatér a színpadra Plácido Domingo

Énekesként és karmesterként is fellép a százéves veronai arénában Plácido Domingo, akit július közepéig egy madridi kórházban kezeltek tüdőembólia miatt.

A Madridban lábadozó sztárénekes arra készül, hogy az augusztus 15-i gálán Daniel Harding vezényletével már pódiumra lép, ahogy eredetileg is tervezték.

Augusztus 18-án pedig visszaveszi a Nabucco címszerepét, amelyet 14-én még Marco Vratogna énekel. Verdi műve Gianfranco de Bosio rendezésében elevenedik meg.

Augusztus 16-án és 23-án a Rigolettót akarja vezényelni, 24-én pedig ugyancsak ő lesz a karmester de Bosio történelmi Aida rendezésében.

Az általa alapított nemzetközi énekverseny, az Operalia augusztus 20-i gáláját is vezényli tervei szerint, és az idei verseny augusztus 25-i döntőjén is ő akarja dirigálni a zenekart.

Plácido Domingo július 8-án került kórházba, betegsége miatt kénytelen volt lemondani öt fellépését a Neruda postása című operában a madridi Teatro Realban, és azt a szabadtéri koncertet is ki kellett hagynia, amelyet ő vezényelt volna július 21-én a madridi főtéren, a Plaza Mayoron.

Kimaradt?