Váróterem Projekt a Félszigeten

A Váróterem Projekt független színtársulat is kiköltözik a Gorbó völgyébe, Erdély legnagyobb fesztiváljára, a Félszigetre.

Több produkciójával fogják szórakoztatni a fesztiválozókat:

július 18., csütörtök

14 óra: A Mundérvásárhelyi búcsú – a BBTE Színház és Televízió Kar színművészet mesteris diákjainak előadása a Váróterem Projekt égisze alatt

Das Jahrmarktsfest zu Plundersweilern.  J. W. v Goethe. Megírta. Peter Hacks. Befejezte. BodolayGéza. Lefordította. És megrendezte. Komédia. Vásárikomédia. Háromfelvonásban. Háromszínész. Tizennyolcszereplő. Egydarab. Illetvekettő. Színház a színházban. Színház a vásárban.Vásár a színházban. Nézőpontkérdése.

Írta: Johann Wolfgang von Goethe és Peter Hacks

Fordította és rendezte: Bodolay Géza

Színészek: Csepei Zsolt, Daróczi Noémi, Molnár Bence

 

július 19., péntek

14 óra: Váróterem Projekt: Szökevény szeplők – ismét színpadon az oly rég látott Lázár Ervin adaptáció!

A történet egy kisfiúról szól, aki utálja a szeplőit, ezért azok megsértődnek, és egy éjszaka elszöknek. Marci, a főszereplő, előbb nagyon örül a hirtelen jött „szerencsének”. Miután azonban régi barátai sem ismernek rá így, szeplők nélkül, szomorúan elhatározza, hogy megkeresi a szökevényeket.

Rendezte és játsza: Csepei Zsolt, Molnár Margit

 

július 21., vasárnap

12.00 óra: Váróterem Projekt: paraFabulák – a társulat legújabb előadása

A Váróterem Projekt Heltai Gáspár fabuláiból mutat be egy válogatást tárgyanimációs előadásában. Az emberi tulajdonságokat képviselő állatok tárgyak segítségével öltenek alakot, bemutatva a gyarlóság igen széles skáláját. Kegyetlenség, hiúság, demagógia, irigység, büszkeség, bosszú, torkosság, nagyravágyás – mind helyet kapnak a történetekben. Ezt a sok negatívumot nagy adag humor ellensúlyozza, illetve olyan pozitív értékek, mint a segítőkészség vagy az ártatlanság. Az előadást gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Rendező: Rumi László

Előadják: Bertóti Johanna, Imecs-Magdó Levente, Molnár Bence, Simó Emese

Kapcsolódók

Kimaradt?