Teniszcipősöknek és nyakkendősöknek: pulzArt

Lajkó Félix és zenekara, Háy János, a Frenák Pál Társulat részvételével 2013. szeptember 5–8. között, első alkalommal kerül sor a pulzArt kortárs összművészeti fesztiválra, amely a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi eseménye, a négy tematikus év találkozási pontja. Az eseményt csütörtökön egy sajtótájékoztatón jelentette be Antal Árpád András polgármester, valamint Barta Mónika és Knop Ildikó, a Városimázs iroda munkatársa.

A székelyföldi viszonylatban egyedülálló pulzArt kortárs összművészeti fesztivál célja, hogy egyszerre szólítsa meg mind a nyakkendős, mind a teniszcipős közönséget olyan reprezentatív, izgalmas, mai művészeti kezdeményezések bemutatásával, amelyek szabadon ötvözik a műfajokat, és inspirálóan hatnak a kultúra iránt érdeklődőkre. A fesztiválnak nemcsak a neve, de a vizuális arculata is a pulzálásra épít, ez egyrészt jelenti a művészet lüktetésének letapogatását, másrészt a művészeti alkotás és a befogadó találkozásából fakadó életérzést, harmadrészt pedig a fesztivál miatt megpezsdült várost.

Művészek, stílusok, produkciók a 21. századból

A rendezvény olyan programokat kíván elhozni Sepsiszentgyörgyre, amelyek nehezen vagy ritkábban elérhetőek az erdélyi közönség számára. 2013 Sepsiszentgyörgyön a Hang és szó éve, éppen ezért a zene, az irodalom kiemelt szerepet kap a fesztivál programkínálatában, de természetesen színházi és vizuális művészeti megnyilvánulásokra is sor kerül. A meghívott produkciók a máról, a mostról szólnak, fontos szempont volt a műfajok, különböző kulturális területek közötti átjárhatóság, a részvétel, az interakció.

A Városimázs iroda szervezésében zajló fesztivál költségvetése 120 000 lej, ezt pályázati forrásokból és helyi költségvetésből fedezik. Eddig tíz fellépését sikerült leszervezni, augusztus elejére várható végleges program, további részleteket folyamatosan közölnek a szervezők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?