Zene máshol - új programsorozat a Hang és szó évében

Új programsorozat indul a Hang és szó évében, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Főváros keretében. A Polgármesteri Hivatal Városimázs Irodája helyi zenészeket kért fel, hogy nem megszokott helyeken, egy-egy spontán akció részeként, lepjék meg a sepsiszentgyörgyieket egy kis zenei produkcióval.

A Zene máshol című programsorozat több részből épül fel: első körben június 17–21. között az óvodákba és iskolákba látogatnak el a helyi zenészek, majd a nyár folyamán a városi köztereken, középületekben fognak zenélni, többek között a városi uszodában, a Sugás Áruházban, vagy a Bod Péter Megyei Könyvtárban találkozhatunk „véletlenszerűen” zenei produkciókkal.

A jövő héten sorra kerülő zenei meglepetésben részt vesz a Művészeti Líceum gyerekkórusa, fiatal zenészek és helyi zenekarok egyaránt, így Albert Nagy Örs, Éltes Áron, Ferencz Áron, Gáspár Álmos, a Folker együttes, Luiza Zan, Orbán Ferenc, és mások. Erre az akcióra a zenészek egy része spontán, szabad formációkban áll össze, így például Luiza Zan Ferencz Áronnal, Éltes Áronnal és Albert Nagy Örssel együtt fogja meglepni az iskolák diákjait, vagy Albert Nagy Örs Ferencz Áronnal és Gáspár Álmossal szerez zenei meglepetést az iskolásoknak. A kezdeményezést öt óvoda és tizennégy iskola fogadta be.

A program keretén belül a közeljövőben sorra kerülő zenés programok reklámjára is sor kerül: a nyár folyamán, ősz elején folyamatosan lesznek zenei események a múzeumkertben, a Tein Teaházban, a Huhuu Alkotóházban.

Mint ismeretes, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa célkitűzései közé tartozik kivinni a művészetet az utcára, hozzáférhetővé téve minél szélesebb rétegek számára. A Zene máshol program célja egyrészt olyan sepsiszentgyörgyieket megszólítani, akik amúgy nem járnak koncertekre, másrészt pedig egész fiatalkorban megismertetni a gyerekekkel a zenét, harmadrészt népszerűsíteni a helyi zenészeket.

 

Kimaradt?