Színházi évadértékelő a Színdarabolóban

A Tompa Miklós Társulat idei évada a június 12-ei Színdaraboló témája. A Bolyai Klubban 18 órától kezdődő nyilvános színházkritikai műsor meghívottai többek között Gáspárik Attila, a színház igazgatója, és Keresztes Attila, az intézmény művészeti igazgatója.

Az idei év egy kulcsfontosságú évad a marosvásárhelyi színház életében is. Új színházi vezető érkezett, markáns, mindenkit érzékenyen érintő programmal.  „Az e  heti Színdarabolóban évadot darabolunk. Ez mindennek a bizonyítványa lesz, a műsoré is, az évadé is, a közönségé is” – fogalmazott a június 12-i Színdarabolóval kapcsolatban Parászka Boróka, a műsor szerkesztője, aki hozzátette, reméli, hogy nagyon nyílt, közvetlen, őszinte és kultúraszerető beszélgetés lesz a Bolyai Klubban, ahol nemcsak színészek, hanem színházbarátok is jelen lesznek.

A Marosvásárhelyi Rádió Színdaraboló című műsora május 29-től költözött a Bolyai Klubba. A stúdiófalak lebontásának fontosságáról Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió magyar adásának főszerkesztője elmondta, ez nemcsak a rádió nyitottságát bizonyítja, hanem azt is, hogy „támogatjuk és tágítjuk a kritikai véleménynyilvánítás és szabad véleményformálás szféráját.”

Gáspárik Attila, a Nemzeti Színház igazgatója szerint sokan azt hiszik, hogy a színház a kritikusoknak, a színházi szakembereknek készül. „Mi ebben nem hiszünk. Szeretnénk olyan teátrumot, amely a közbeszéd része, amiről vitázunk, beszélgetünk, érvelünk. Olyan színházat, amely kovásza a közbeszédnek. A mai korszerű színházi nyelv sokszor magyarázatra szorul. Szeretnénk minden formát megragadni, amelyikkel, közelebb hozhatják a művészetünket a nézőhöz” – hangsúlyozta Gáspárik Attila.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?