Pál Szabi, Mátyás király és Szörnymacska: a legkedvesebb rajzolt barátok

Közel száz pályamunka érkezett a Csíki Játékszín által a Lurkó Fesztivál keretében meghirdetett rajzpályázatra. A három legeredetibb és legfantáziadúsabb jellemzéssel ellátott munka alapján nemezbábu készül.

A Lurkó Fesztivál beharangozásakor rajzpályázatot hirdettett a Csíki Játszékszín 5-10 éves gyermekek körében. A feladat az volt, hogy kedvenc népmesehősüket illetve képzeletbeli barátjukat rajzolják le. A beérkezett közel száz pályamunkát a fesztivál idejére a Csíki Játékszín előterében állítottak ki. “Három eredeti és fantáziadús jellemzéssel ellátott rajzot választottunk ki, melyek alapján Lázár Mónika elkészíti a három hős babáját nemezből” – áll a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Silló Albert, III. osztályos csíkmindszenti tanuló rajza képzeletbeli barátját, Pál Szabit mutatja be. „Ez a manó egy hős, mert engem megmentett. Ez a manó ügyes. Jól tanul. Ez a manó barátom, tud számolni, olvasni és rajzolni. Ezt a manót úgy neveztem el, hogy Pál Szabi.” – írja jellemzésében Silló Albert.

A Petőfi Sándor általános iskola II. osztályos diákja, Dávid Tamás Mátyás királyt rajzolta le és így ír róla: „Kedvenc mesehősöm: Mátyás király. Mátyás király legyen magas, legyen palástja, legyen korona a fején és a koronán egy piros rubint. Piros legyen a blúza és a nadrágja legyen narancssárga. A csizmája pedig fekete. Legyen egy kicsit sovány. Ez a szereplő a Mátyás mesékből van. Én azért szeretem, mert mindig igazságos.”

A 6 éves Nagy Boglárka a Tulipán óvodából a Szörnymacskával barátkozik. Óvónénijének a következőket mondta tollba: „A Szörnymacska egy nagy bátor hős, aki megvédi az óvodát a rossz emberektől. Ha szegények vagyunk, olyan pénzt ad nekünk és a falu embereinek és a földgömbön élő embereknek, amit nagyon ritkán lehet látni és ami gazdaggá tesz. Azért a mesehősöm, mert jószívű és nagyon bátor. Én vagyok a legjobb barátja. Sokat játszik és segít nekem.”

A gyerekek hőseit megtestestő  nemezbabákat június 8-án adják át rajzolóiknak, a nagyváradi Lilliput Bábszínház 12 órakor kezdődő Csipkerózsika-előadásának végén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?