Szerdán startol a 3. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

Tizennégy helyszínen nulladik nappal, 35 kiadói standdal, koncertekkel, színházi előadásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, élő szoborparkkal várk minden érdeklődőt június 5 – 9. között a 3. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét. A rendezvénysorozat programját Bodor László RMDSZ program- és ifjúsági főtitkárhelyettes, a rendezvény társszervezője ismertette hétfőn.  

A Mátyás szülőháza előtti téri esemény keretén belül a szakmai programok mellett Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, a Sebő együttes, a Folker zenekar, valamint a Jazzybirds koncertjeire is sor kerül.

A Romániai Magyar Könyves Céhnek, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének, az RMDSZ Főtitkárságának és a Kós Károly Akadémiának közös szervezésében létrejövő esemény ez alkalommal is színes, valamint a tavalyi évhez képest bővült programokkal várja majd a látogatókat, ahol széles könyvválasztékkal és a szórványkollégiumokat támogató könyvadományozási akcióval készülnek a szervezők.

A három évvel ezelőtt újraélesztett rendezvény céljával kapcsolatban Bodor László főtitkárhelyettes hangsúlyozta, hogy a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét a kiadó és az olvasó között egy olyan teret kell hogy biztosítson, ahol a könyvre értékként tekint az olvasóközönség.

A Könyvhét hivatalos megnyitójára szerdán, június 5-én 18.00 órától kerül sor a Quadro Galériában (Jókai utca 2-4 szám, I. emelet, 64.), amelynek keretében Cseh Gusztáv emlékkiállítását és Csapody Miklós Cseh Gusztáv című monográfiájának bemutatóját tekinthetik meg a jelenlévők. A szerdai eseményen jelen lesz Markó Béla, a Kós Károly Akadémia elnöke, Horváth Anna alpolgármester, az Ünnepi Könyvhét házigazdája: Székely Sebestyén György, a Quadro Galéria igazgatója: Kántor Lajos irodalomtörténész, Csapody Miklós irodalomtörténész, Nagy Péter, az IDEA és a GLORIA ügyvezető igazgatója, valamint közreműködik Réman Zoltán.

A részletes program a rendezvénysorozat honlapján olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?