Egy hétig magyar világot élnek Hunyad megyében

Szombat este a Vajdahunyadi várban tartották meg a negyedik Hunyad Megyei Magyar Napok ünnepélyes megnyitóját, Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Magdó János, Magyarország kolozsvári főkonzulja, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő és Takács Aranka főszervező jelenlétében. A Vajdahunyadi vár zsúfolásig megtelt Bethlen Gábor termében sor került a Fogadj örökbe egy műemléket RMDSZ program örökbefogadási ceremóniájára is.

Takács Aranka, a magyar napok főszervezője köszöntőbeszédében a Hunyad megyeiek visszajelzését méltatta. „Újból itt az alkalom, hogy egy hétig magyar világot éljünk itt, Hunyad megyében és ezt nagy szeretettel osztjuk meg vendégeinkkel, meghívottainkkal, barátainkkal Háromszékről, Székelyföldről, Erdélyből, Szombathelyről és Magyarországról. Megelégedéssel tölt el minket, szervezőket, hogy zsúfolásig tele van a Bethlen Gábor terem itt, a Vajdahunyadi várban, ami bizonyítja, hogy akinek a kultúra számít, magyarsága számít, az részt vesz a magyar napok rendezvényén” – emelte ki Takács Aranka. 

A köszöntőket követően került sor az örökbefogadási ceremóniára, Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára átadta az emlékplakettet Takács Arankának, aki a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács nevében felolvasta az örökbefogadási fogadalmat, az ifjúsági szervezetek nevében vállalva, hogy őrzik, gondozzák és megbecsülik az erdélyi magyar épített örökség gyöngyszemét, Vajdahunyad várát.

A negyedik Hunyad Megyei Magyar Napok ünnepélyes megnyitója Bogdán Zsolt kolozsvári színművész Dsida estjével zárult. Idén június 1-9-e között 17 településen zajlanak a magyar napok, a kulturális rendezvények főtémája az épített kulturális örökség.

Kimaradt?