550 fiatal a színjátszás bűvöletében Magyarsároson

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) augusztus 2–6. között Magyarsároson tartja a XVI. ODFIE Színjátszó Találkozót, melynek idén a Vásáros nevet adták.
  IMG 9212

A találkozóra 16 színjátszó csoport nevezett be, a helyi unitárius ifjúsági egyletek képviseletében. A jelenlévők a következő településeket képviselték: Szabéd, Marosvásárhely, Kolozsvár, Homoródszentpál, Vargyas, Szentábrahám, Székelyudvarhely, Brassó, Szentgerice, Bölön, Nagyajta, Kissolymos, Dicsőszentmárton, Bencéd, Nyárádszentmárton-Csíkfalva, valamint ott volt a helybeli, a magyarsárosi ifjúsági egylet csapata is. Rajtuk kívül még számos műélvező is megjelent a színes programot megtekinteni.

A rendezvény csütörtök délben érkezéssel, beiratkozással, elszállásolással kezdődött, délután pedig ünnepélyes zenés-zászlós felvonulással köszöntötték egymást és a falubelieket a Magyarsárosra érkezett fiatalok. Az üdvözlőbeszédek után bemutatkoztak a színjátszó csapatok, majd este színpadra lépett a Gyergyóalfaluból érkezett Színkópék színjátszó csoport. A napot tábortűz zárta, mellette a fiatalok jó kedvvel, lendülettel énekeltek.

odfie szinjatszo

Pénteken és szombaton, a reggeli áhítat után estig előadásokat nézhettek a résztvevők, valamint a háromfős bíráló bizottság. Az előadásokat szakemberek által vezetett műhelymunkák egészítették ki. Péntek este a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium BEMUGRI színjátszó csoportjának előadását tekinthették meg az érdeklődők. A nap gépi zenés mulatsággal zárult. A szombati napot a székelyudvarhelyi Vitéz Lelkek diákszínpad előadása, valamint a szintén székelyudvarhelyi Rock Revolution koncertje zárta.

Vasárnap Lakatos Sándor székelykeresztúri lelkész-vallástanár tartott istentiszteletet. Délután, a gálaműsor keretében történt a díjkiosztás. Az első helyezést a Kolozsvári Dávid Ferenc
Ifjúsági Egylet nyerte el, második lett Szabéd egyletes csapata, amely a közönség díját is hazavihette, a harmadik díjat pedig a székelyudvarhelyi Szijuk csapata kapta.

A zsűri három csapatnak osztott különdíjat, mégpedig Bölön, Brassó és Marosvásárhely versenyzőinek. Ezeken túl a zsűri díjazta a legjobb férfia alakításért Csécs Sándort
(Szabéd) és Kendi Róbertet (Magyarsáros), valamint nőkként alakításukért Nagy Vandát (Székelyudvarhely) és Román Esztert (Kolozsvár). A rendezvény folyamán a csapatok egy újfajta
vetélkedőben is részt vehettek, ahol a különböző feladatok nyomán az idén kiosztották az első ODFIE-díjat a szentábrahámi csapatnak.

A díjkiosztást ünnepi vacsora követte, majd a záró mulatságon a nyárádszentmárton-csíkfalvi Haverock zenekar húzta reggelig a talpalávalót.

{loadposition kmn}

A rendezvény fő támogatói a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Civil Alapprogram, a Communitas Alapítvány és az Magyar Unitárius Egyház voltak.

Kimaradt?