Sportos, családi majális és zenei különlegességek a Szent György Napokon

A Szent György Napok idén egy napra kiköltözik a városhoz tartozó sugásfürdői üdülőtelepre is, hiszen a városünnep idejére esik a május 1-e, ezért a szervezők sportos, családi majálisra hívják a lakosságot.

Knop Ildikó a városnapok programkoordinátora elmondta: minden környékbeli „mozgásaktivistát” igyekeztek bevonni az akcióba, így május 1-én lesz reggeli torna, kerékpározás, kocogás, gyalogtúra, lábtenisz, hegyre futás, műfalmászás és minden egyéb elképzelhető mozgás és lesz egy Orbán Gabi trial kerékpáros bemutató is.A sepsiszentgyörgyi majálisozók ingyenesen kipróbálhatják a sugásfürdői minigolfpályát, kalandparkot, mászófalat és a szabadidőközpont kínálatát is. Sugásfürdőre majd óránként indulnak autóbuszok a városból, de aki kerékpárral vagy szaladva közelítené meg a helyszínt, csatlakozhat a Fitness Tribe csapatához. Knop Ildikó szerint a családok számára lesz piknikezési lehetőség, és aki nem visz magával élelmet, az a helyszíni lacikonyháknál megvásárolhatja. Ugyanakkor előadásokat is tartanak a rendezvénysátorban, lesz borvízkóstoló, állatsimogató és lovaglási és túrázási lehetőség is. 

Kívülállók zenei fesztiválja a Szent György Napokon

Negyedik éve a sepsiszentgyörgyi városnapok keretében szervezik az egyébként nyolcadik alkalommal sorra kerülő Outsider Music Fest nevű eseményt, amelyen a fogyatékkal élő, speciális igényű zenészeknek teremtenek fellépési lehetőséget. Makkai Péter református lelkész az Outsider Music Fest szervezője rámutatott: fontosnak tartják, hogy a közösség tagjai integratív rendezvényeken vegyenek részt, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy fellépő együttesek között több olyan is van, amely nem csak azért érdemel figyelmet, mert fogyatékkal élők alkotják, hanem azért is, mert olyan minőségű produkciókat mutatnak be, amelyek színvonala üti akármelyik városnapi színpad nívóját. A május 3 és 5-e között sorra kerülő eseményen fellép a Tordasi Szivárvány együttes, a hollandiai United by Music mozgalom egyik zenekara, Florin Mândru, Dumitru Elena és Micu Ionel páros, illetve a rockzenét játszó ajkai Hangadó zenekar és az angliából érkező I Love Thunder zenekar.

Gazdag kínálat a Közösségi színpadon

A sepsiszentgyörgyi városnapok Közösségi színpadán, a Kónya Ádám Művelődési Ház mögötti téren, május 3-ától 5-éig fellép a város aprónépe is. Lesz próza, népi gyermekjáték, néptánc, furulya, zongora, klasszikus zene, régizene, sőt, musical is, de lesz társasági tánc, a Blue Moon táncklub előadásában, sportbemutatók, aerobic is. A Szent György téri színpad pedig otthont ad a román kulturális programoknak, amelynek keretében fellép a kovásznai Junii Covăsneni néptánccsoport, a vajnafalvi férfikar, szombaton a Modovai köztársaságbeli Cimpoieș Népzene- és Néptáncegyüttes, vasárnap pedig a dévai a Drăgan Muntean Népi Együttes hunyadi dalokat és táncokat ad elő.

Korfu szigetére utazhat a Szent György Napi tombola nyertese

Egy hétre Korfu szigetére utazhat négycsillagos szállodába, all inclusive ellátással az, aki megnyeri a Szent György-napi tombolát – derült ki szerdai sajtótájékoztatón, ahol Joós Ştefan, a Christian Tour utazási iroda képviselője elmondta: az általuk felajánlott ezer eurós díj nyertese másodmagával egy hetet tölthet Görögországban. Indulás szeptember 1-jén Brassóból, autóbusszal, minden költség, repülőjegy, transzfer, szállás, teljes ellátás benne foglaltatik a díjban. Az ezer euró értékű tombolajegyet a 5 lejért árult műsorfüzettel együtt adják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?