Összeállt a nagyváradi HolnapUtán Fesztivál programja

Három ország nyolc társulatának tizenkét előadását láthatja a közönség május 1-5. között, a hetedik alkalommal megszervezett nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon. Az ötnapos eseménysorozat célja, hogy a Kárpát-medence legjelentősebb színházi műhelyeiben, fiatal alkotók által színre vitt produkciókat szemlézze, és megmutatkozási lehetőséget teremtsen pályakezdő tehetségek számára, közölték a szervezők.

A VII. HolnapUtán Fesztiválon a magyar színházi élet olyan kiválóságai vesznek részt, mint a budapesti Örkény Színház vagy a formabontó előadásairól híres szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A szervezők ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a független társulatok alkotói tevékenységébe is betekintést nyújtsanak, így a fesztiválon a kolozsvári Váróterem Projekt előadása, illetve a budapesti K2 Színház és a Miskolci Nemzeti Színház koprodukciója is látható lesz. A HolnapUtán célkitűzéseinek megfelelően, az előadáskínálatot a magyar nyelvterületen működő színházművészeti főiskolák előadásai egészítik ki, amelyek közül az idei kiadáson a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, illetve a kolozsvári BBTE színészhallgatói is képviseltetik magukat.Az esemény összművészeti jellegét idén is kiállításmegnyitó, illetve koncert biztosítja, de sor kerül egy, a színészhallgatók számára szervezendő zenés színházi workshopra, valamint a Magyar Színházi Szövetséggel együttműködésben meghirdetett művészeti titkárok szakmai találkozójára is.

A VII. HolnapUtán Fesztivál programja az esemény és a Szigligeti Színház weboldalán, illetve Facebook-oldalain böngészhetik az érdeklődők. A szervezők felhívják az okostelefonnal rendelkezők figyelmét arra, hogy a VII. HolnapUtán Fesztivál programja hamarosan a FestivApp mobilapplikáció segítségével is elérhetővé válik.

A VII. HolnapUtán Fesztivál előadásaira jegyek március 18-ától kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online. A szervezők ugyanakkor kedvezményes, 60 lejes árú fesztiválbérletet bocsátanak ki, amely négy tetszőleges előadásra érvényesíthető.

Kapcsolódók

Kimaradt?