Ahányszor jegyet váltasz a Dogman című filmre, egy kutya jóllakik

Rendhagyó akciót hirdetett Matteo Garrone Dogman – Kutyák királya (Dogman) című filmjének romániai forgalmazója és egy állateledelt forgalmazó cég: minden eladott mozijegy után ételt adományoznak egy kóbor kutyának.

Az adományok Floriela Grapinihoz kerülnek, a romániai színész és casting director tíz éve foglalkozik kóbor kutyák megmentésével: Bukarest melletti háza udvarán több mint 130 állatot lát el, akiket élelemhez, oltásokhoz, rendszeres állatorvosi vizsgálathoz, és szerencsés esetben gazdához juttat. Az évek során körülbelül 200 kutyának sikerült gazdát találnia.Floriela Grapini magán kutyamenhelye mögött nem áll alapítvány. A jelenlegi kampányban a svéd Husse cég romániai leányvállalata és a film romániai forgalmazója, a Voodoo Films állt mellé.

A Dogman – Kutyák királya (Dogman) című film főszereplője, Marcello Fonte és a filmben megjelenő kutyák is díjat kaptak a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, az év elején pedig a legjobb idegen nyelvű film BAFTA-díjára jelölték. A filmet január 25-től játsszák a romániai mozik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?