MEGNYERTE az X-Faktort a kolozsvári USNK (percről percre)

Megnyerte szombat este a kolozsvári USNK a magyarországi X-Faktort, így övék a győzelemért járó 12 plusz 10 millió forintos fődíj. A rappelő Laskay Nimród és Filep Kund már a döntő előtt berobbant a magyar zenei életbe, klipjeik tarolnak a YouTube-on, jövőre pedig albumuk is megjelenik és fellépnek a Sziget Fesztiválon. A döntő eseményeit percről percre követtük, és időnként bejelentkezett tudósítónk a kolozsvári szervezett szurkolás helyszínéről.

00:58

Nem a Stolen Beatet, Puskás Petit dicsérik

Gáspár Laci főként Puskás Petit és a dalt dicséri. ByeAlex is azt mondta, hogy "imádja" Puskás Petit.

00:53

Puskás Petivel duettezik a Stolen Beat

A Stolen Beat duettezik elsőként, mégpedig Puskás Petivel. A dal szövegét az USNK mentora, ByeAlex írta.

00:47

A Stom már felkerült a YouTube-ra

Az USNK Stom című daláról készült klip már fennt van a YouTube-on. Nézze meg, amíg a reklám tart.

00:45

Már nagyon várják Kolozsváron a végeredményt

Miután kiderült, hogy Nimród és Kund nagyon-nagyon közel került ahhoz, hogy megnyerje a 2018-as X-Faktort, érezhető, hogy a kolozsvári közönség most már arra a legkíváncsibb, hogy ez sikerül-e vagy sem. Szóval akárcsak otthon a tévéképernyők előtt, itt is nagy az izgalom!

00:38

Bírálták is az UNSK riválisait a mentorok

Kisebb ujjongás követte a produkciót a stúdióban, mint az USNK dala után. Gáspár Laci lehúzta a Stolen Beatet. "Van szép hangszíned, de mégsem érzek dinamikát a dalon belül. Gyenge volt az éneklés" – mondta a fiúcsapat énekesének a mentor. ByeAlex védte a mentoráltjait, és cinikusnak, igazságtalannak nevezte a kritikákat. Puskás Peti szerint az érzelmek is fontosak, szerinte a produkció megható volt. Radics Gigi viszont úgy vélte: a Stolen Beat énekese "túlizgulta" a dalt, és ez némileg érződött is a teljesítményén.

00:31

Jön a Stolen Beat

A rivális fiúcsapat egy klasszikus dalt, a Gyöngyhajú lányt adja elő az Omegától.

00:27

„Ne most mosogass!”

… szólt oda valaki a bárosnak, amikor az USNK dala következett. Csendben, teljes figyelemmel hallgatják, de ahogy vége a produkciónak, ugyanaz a hangulat, mint amilyen a budapesti stúdióban lehet. Felszabadult hangulat, taps, ujjongás!

00:27

Állva tapsolják a kolozsvári fiúkat

Óriási a hangzavar az USNK produkciója után a stúdióban, mindenki állva tapsol és ujjong. "Szívesen elmegyek a koncertetekre, miután megnyertétek az X-Faktort. Nagyon szurkolok nektek" – mondta Radics Gigi. "Nagyon szeretem, amikor angolul énekeltek" – jelentette ki lelkesen Gáspár Laci. ByeAlex hozzáfűzte: annyira tetszik neki ez a dal, hogy fel fog kerülni a jövő évben megjelenő USNK-albumra. "Ez kizárólag a ti munkátok volt, semmit sem adtam hozzá" – jegyezte meg a mentoruk.

00:20

Egy régi dalát adja elő az USNK

Az USNK lép elsőként színpadra, korábbi saját dalukat adják elő, a címe: Chopper.

00:17

Elindult ismét a szavazás

A döntő következő szakaszában az USNK és a Stolen Beat egy-egy egyéni produkciót, majd egy duettet ad elő valamelyik mentorral. A szavazást elindították – jelentette be Kiss Ramóna.

00:09

Érzelmi hullámvasút

Nagyon megijedtek a kolozsvári szurkolók, amikor Kiss Ramóna a Stolen Beat-et nevezte meg biztos továbbjutókként, mert valószínűleg elképzelhetetlennek tartották, hogy két zenekar kap esélyt arra, hogy megküzdjön a fődíjért.

Ám az izgalmak azonnal ujjongásba csaptak át, amikor a műsorvezető az USNK nevét is kimondta. 

00:04

A reklám után újra lehet szavazni

Kiss Ramóna bejelentette, hogy a szavazatokat lenullázták, hamarosan indul a szavazás második szakasza. Addig nézze meg az USNK harmadik klipjét, a több mint 1 milliós nézettségnél tartó "Fogyaszd el"-t.

 

00:01

Versenyben maradt az USNK!

A nézők szavazatai alapján kiesett a döntőből Tamáska Gabriella. Az USNK és a Stolen Beat folytatja a versenyt. "Szép volt Gabi!" – skandálják a nézők.

23:54

A szavazás első szakasza hamarosan lezárul

Kiss Ramóna bejelentette, hogy a szavazás első szakaszát hamarosan lezárják, és kiderül, hogy melyik két előadó jutott tovább. Az esik ki, aki a legkevesebb szavazatot kapta.

23:49

A tavalyi győztesek lépnek fel

Az X-Faktor tavalyi győztesei, Ricco és Claudia léptek színpadra.

23:48

Dicsérik a mentorok a Stolen Beatet

Radics Gigi bevallotta: azért kedvelte meg a Stolen Beatet az előválogatón, amit most nyújtottak a színpadon. "Ez tetszett, jó volt" – mondta a mentor. Puskás Peti szerint a fiúk felnőttek a feladathoz, egy igazi zenekart volt látható a színpadon. Gáspár Laci emlékeztetett: sokat kritizálta korábban a Stolen Beatet. "De jól fogott, mert sokat javultatok" – jelentette ki. "Szép volt!" – összegzett ByeAlex.

23:44

Az USNK ellenfeleit is figyelmesen hallgatják a kolozsváriak

A színpadon a Stolen Beat.

23:41

A második forduló utolsó dala szól

A Stolen Beat fellépésével zárul az X-Faktor második fordulója. Ezután kiderül, melyik két előadó marad versenyben.

23:34

Jönnek a lájkok, uh uh!

Azonnal a telefonja után nyúlt mindenki a fiúk második produkciója után. Hajrá USNK!

23:29

Nézze meg az USNK másik klipjét

A reklám alatt nézze meg az USNK "Széééétcsaptam" című klipjét, amelyik 700 ezres megtekintésnél tart a YouTube-on.

23:28

Elrontották az első két sort a kolozsvári fiúk

"Mit lehet ehhez hozzátenni? Igazi döntős produkció volt" – jelentette ki a kolozsvári fiúkról Puskás Peti. Mentoruk, ByeAlex nem volt elfogult. Maga hívta fel a figyelmet arra, hogy a fiúk elrontották az első két sort, ezért idegesek voltak, produkciójuk nem volt tökéletes. "Ettől függetlenül ti nagyon nagy császárok vagytok" – mondta a mentor. Gáspár Lacit meglepte a szöveghiba, ami miatt szerinte kicsit szétesett a produkció. "Nem voltatok olyan lazák, mint amilyenek szoktatok lenni" – jegyezte meg. Radics Gigi azt mondta: most először érezte a fiúkon, hogy izgulnak, és nagyon szorít nekik. "Mi is éreztük, hogy nem voltunk elég lazák" – ismerte el az USNK két tagja.

23:18

Az USNK a színpadon: Stom ki vagy

Az USNK magyar nyelvű dalt adja elő, Bye Alex írta a szövegét. Címe: Stom kivagy.

23:15

Gáspár Laci büszke a mentoráltjára

"Végre megérkeztél a döntőbe! Bárhogyan alakul a ma este, az X-Faktor legjobb női énekese vagy" – jelentette ki Radics Gigi. ByeAlex azt mondta, nagyon tetszik Gáspár Lacinak ez a dala. "Tudom, hogy mennyire fontos volt Lacinak, hogy ezt jól add át. Nagyon tetszett a hangod ebben a dalban. Jól eltaláltátok, hogy mi az, ami neked jól áll" – mondta a lánynak. Puskás Peti "nagyon szexinek" nevezte Gabriella fellépését, mert megmutatta benne a női énjét. Gáspár Laci így összegzett: "Büszke vagyok rád!"

23:10

Tamáska Gabriella kezdi a második fordulót

A második fordulóban elsőként Tamáska Gabriella lép színpadra. Gáspár Laci egyik dalát adja elő. Címe: Bárhol. 

23:06

„Psszt, csend legyen!”

A kolozsvári vetítés elején némi technikai problémák adódtak, ezért igazán hegyezniük kellett a füleiket azoknak, akik nem valamelyik televízió mellett kaptak helyet, hanem a bárpulthoz közel felszerelt vetítővásznon követik a finálét. A produkciók alatt síri csend van a teremben. 

23:01

Már 3,5 milliós nézettségű a „Posztolj”

Újabb reklámblokk. Addig nézze meg újra az USNK "Posztolj" című klipjét, amely már 3,5 milliós megtekintésnél tart a YouTube-on.

22:50

Radics Gigitől kaptak kritikát is a Stolen Beat

Puskás Peti szólalt meg elsőként a produkció után. "Imádlak titeket, szükség van ilyen srácokra, akik ilyen ízlésesen énekelnek" – jelentette ki. Radics Gigi kissé csalódott, azt mondta, hogy "valami energikusabb produkciót" várt volna a két sráctól. Gáspár Laci megköszönte, hogy a fiúk átírták ByeAlex dalának eredetileg "suttyó szövegét", majd megdicsérte őket: "Jók voltatok!"

22:44

Az USNK riválisai a színpadon

ByeAlex másik fiúcsapata, a Stolen Beat lép színpadra. Az előválogatón a későbbi mentoruk egyik dalát adták elő, ugyanazt éneklik el most is.

22:39

ByeAlex bírálta Gabriellát

ByeAlex kissé lehúzza a produkciót. Szerinte Tamáska Gabriella valamikor nagy előadó lesz, de most "érzett benne egy bizonytalanságot". Puskás Péter szerint  a lánynak sikerült bebizonyítania, hogy "csodálatos énekesnő". Radics Gigi szerint Gabriella szerénységét lehet bizonytalanságnak érezni. Gáspár Laci megköszönte a mentoráltjának, hogy "elengedte magát, és meg tudott hatódni".

22:36

Tamáska Gabriella a színpadon

Gáspár Laci mentoráltja, Tamáska Gabriella lép színpadra. A 21 éves lány szintén az előválogatón énekelt dalt adja elő.

22:27

Hosszú reklámblokkokra számítsanak

Az X-Faktor jelenleg Magyarország legnézettebb tévéműsora, valószínűleg ezért van az, hogy az RTL Klub irtó hosszú reklámblokkokat szúr be a produkciók közé. Az elsőt máris az USNK fellépése után.

22:16

Állva tapsolnak a mentorok – „Az USNK maga az X-Faktor!”

A USNK produkcióját állva taposolta meg a négy mentor. Gáspár Laci azt mondta: örül, hogy ugyanazt a dalt adták elő, mint az előválogatón. "Ebből az old school rapből mindig merítsetek, mert nagyon jól tudjátok csinálni" – áradozott. Radics Gigi szerint sokat fejlődtek a fiúk, ez a produkció jobb volt, mint az előválogatón, "pedig már akkor belétek szerettem". Puskás Peti azt kívánta nekik, hogy a következő 50 évben is együtt csinálják ezt a műfajt. "Nem találkoztam még ilyen alázatos gyerekekkel" – mondta mentoruk, ByeAlex. Laskay Nimród pedig kijelentette: nagyon izgultak, de úgy érzik, hogy jól sikerült a produkció.

22:13

Az USNK kezd

Elsőként a kolozsvári fiúk lépnek fel. "Az USNK maga az X-Faktor" – konferálta fel őket ByeAlex. Angolul rappelnek – már korábban bevallották, hogy ez fekszik nekik a legjobban.

22:08

Teltház van Kolozsváron

Az USNK-s fiúk barátai, rokonai és rajongói szurkolnak együtt a kolozsvári Submarine szórakozóhelyen. Minden hely foglalt, vannak, akik a lépcsőn állnak, és onnan követik a műsort.

22:07

Már lehet szavazni

Elindult a szavazás. Mind  három előadóra lehet szavazni, az applikáción az "igen" vagy a "nem" gomb megnyomásával. 

22:06

Megérkeztek a mentorok

Elfogalták helyüket a színpadon a mentorok: Radics Gigi, Puskás Péter, Gáspár László és ByeAlex. Utóbbi a kolozsvári USNK mentora.

22:04

Két körben lépnek fel a versenyzők

Előbb az előválogaton előadott produkciójukkal, majd a második körben saját dallal lépnek fel az előadók. A második kör után kiesik az a versenyző, amelyik a legkevesebb szavazatot kapta. Ezután két előadó marad versenyben.

22:02

Csak a nézőkön múlik

Megkezdődött az élő show, amelynek házigazdája, Kiss Ramóna bejelentette: a fináléban a mentorok véleménye nem számít, kizárólag a nézők szavazatain múlik, hogy ki nyeri meg az idei X-Faktort. Szavazni sms-sben és molbiltelefonos applikációval lehet.

21:57

Nagyváradi nyertes volt 2014-ben

Emlékeztetőül: legutóbb 2014-ben nyerte meg erdélyi (partiumi) előadó az X-Faktort, a nagyváradi Tóth Andi.

 

02:19

Lezárult a szavazás

Lezárult a szavazás, színpadra lépett a két fiúcsapat a mentorukkal együtt. Összesítik a szavazatokat, hamarosan nyertest hirdetnek.

01:32

Így ünnepeltek az USNK kolozsvári rajongói

Az egyik kolozsvári szórakozóhelyen tartott szervezett szurkoláson érthetően remek volt a hangulat. Főként az eredményhirdetés után.

01:29

A „Posztolj”-jal búcsúznak a kolozsvári fiúk

Eddigi legnépszerűbb dalukkal, a "Posztolj"-jal ünnepelték meg győzelmüket a kolozsvári srácok. A dal után konfettieső hullott a színpadra. Egy fényes zenei karrier kezdete lehet ez a momentum Laskay Nimród és Filep Kund számára. Gratulálunk!

01:26

Az USNK fellép jövőre a Sziget Fesztiválon

Kiss Ramóna egy különdíjat is bejelentett: az USNK jövőre felléphet a Sziget Fesztiválon. Erről már korábban született döntés, mondta az X-Faktor házigazdája.

01:23

Az USNK megnyerte az X-Faktort!

A nézők szavazatai alapján a kolozsvári USNK nyerte a 2018-as X-Faktort – közölte Kiss Ramóna. A közönség ujjong, a két fiú sírva ölelgette egymást. 

01:18

Még egy percig lehet szavazni

Még egy percig lehet szavazni arról, hogy ki nyerje meg az idei X-Faktort – jelentette be Kiss Ramóna.

01:11

A duett mindent vitt

Határozottan az a benyomásunk, hogy az USNK-Radics Gigi duett volt ma a közönség kedvence itt a Submarine-ben.

01:06

Ismét hatalmas a taps és az ujjongás

Állva tapsol, fütyül, ujjong a közönség a stúdióban az USNK és a mentor duettje után. "Nekem egy régi álmom teljesült" – vallotta be Radics Gigi.

01:06

A 2016-os X-Faktor győztese énekel

Opitz Barbi, az X-Faktor 2016-as győztese lép fel. A tehetségkutató a végéhez közeledik, hamarosan kiderül, hogy ki nyerte az idei versenyt. Még lehe az USNK-ra szavazni!

01:03

Az USNK Radics Gigivel duettezik

Érdekes felállás: Radics Gigivel lép színpadra az USNK. Káprázatos a produkció, a mentor nagyon tud énekelni is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?