Ayumi Toyabe japán táncművész lép fel Sepsiszentgyörgyön

Vasárnap este hét órától Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot a budapesti ZéróPlusz TáncMűvek. A Bővülő terek című produkciót Ayumi Toyabe japán táncművész adja elő, rendező Berger Gyula, közölte az előadást vendégül látó M Studio.

A Bővülő terek (Augmented Spaces) félúton helyezkedik el egy installáció és egy táncelőadás között, és összekapcsolja a fizikai és a virtuális valóságot. A koreográfia kibontakozása során a tér fokozatosan átlelkesedik, az előadó fokozatosan birtokba veszi a környezetet. Ez a birtokba vevés egyfelől alkalmazkodás, a sokaság láthatatlan szerkezetének a felfedezése, belső viszonyainak, erővonalainak a feltérképezése; másfelől pedig - egyidejűleg - ennek a behatároló, korlátozó struktúrának a lerombolása is.„Mivel emberi lényként születünk, vannak dolgok, amelyeket meg kell tapasztalnunk, melyekről gondolkodnunk kell, amelyeket éreznünk kell. Napról napra új dolgokkal találkozunk, és tanulunk közben. Néha vándorlunk, és néha megállunk. Vajon utunk során, egy idegen országban élve, megváltoztatnak-e bennünket a kérdések, nehézségek, amelyekkel találkozunk, és születhet-e valódi bizalom?” – írja az előadó.

Ayumi Toyabe klasszikus balett illetve kortárs tánctechnikák képzésben részesült, tanulmányait Tokióban és Berlinben folytatta. Jelenleg több európai és budapesti független projektben vesz részt alkotó-előadóként. Számos közös alkotói munka fűzi Berger Gyulához, az L1 Egyesület független alkotócsoport alapítójához, a produkció rendezőjéhez.

Az előadás megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, az L1 Egyesület és a Műhely Alapítvány támogatja. Jegyek kaphatók a Központi Jegyirodában valamint online.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?