Borbély Alexandra európai sztárokkal forgatott angol nyelvű filmet

Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra leforgatta első angol nyelvű filmjét, amelyben az Oscar-jelölt A négyzet (The Square) szintén Európai Filmdíjas főszereplőjével, Claes Banggel flörtöl.

Simon Mawer brit író Man Booker-díjra jelölt 2009-es The Glass Room című regényét filmesítette meg Julius Sevcík cseh rendező és Rudolf Biermann szlovák producer. A filmben Borbély Alexandra partnere Claes Bang, aki a legjobb férfi főszereplőnek járó Európai Filmdíjat kapta A négyzet (The Square) főszerepéért, a Trónok harcából ismert Carice van Houten és a Lux-díj 2017-es döntőjében szereplő Számi vér (Sameblod) színésznője, Hanna Alström, írja a Filmtett.

A második világháború kontextusában, az 1940-es években játszódó filmben Borbély Alexandra Katát, a gyermekét egyedül nevelő magyar származású zsidó nőt alakítja, aki bébiszitter lesz egy hatalmas villában, de miután a ház ura viszonyt kezdeményez vele, egyre bonyolultabbá válik a helyzete. A 2019 tavaszára ígért filmhez már előzetes is készült.

Borbély Alexandra az Arany Medve-díjas Testről és lélekről főszerepéért kapta meg az Európai Filmdíjat, azóta pedig szerepet vállalt a kolozsvári Felméri Cecília első mozifilmjében, a Spirálban is. A Spirál forgatásáról a rendezővel készült interjúnk itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?