Humorfeszt: megvan a végleges program

Április 12-én Marosvásárhely, 13-án és 14-én pedig Kolozsvár ad otthont a tízedik születésnapját ünneplő Erdélyi Humorfesztiválnak. A rendezvénysorozatról korábban itt írtunk, azóta pontosították a programot a szervezők. Íme:

ÁPRILIS 12., MAROSVÁSÁRHELY, Nemzeti Színház, 19 óra

A Szomszédnéni odaát van! Humorfeszt Gála - Két óra nevetés a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjaival, Bálint Ferenccel és Tóth Szabolccsal, a Showder Klubos Janklovics Péter, valamint Vida Péter vendégjátékával.szomszed

Szinopszis: Az embert évezredek óta foglalkoztatja a nagy kérdés, hogy mi van odaát, és attól függően, hogy kit kérdezett meg, a következő válaszokat kapta: igazság, örök élet és semmi. Már úgy tűnt, hogy be kell érnie ezekkel a válaszokkal, amikor négy humorista elhatározta, hogy személyesen járnak utána a rejtélynek, és átlépnek a falon. Odaát hangoskodó embriókat, titokzatos bűnszövetkezetet, földönkívüli inváziót, rosszindulatú pincéreket, őszinte fogorvosokat, szadista cirkuszigazgatókat és magát a Szomszédnénit találták. Találtak még mindent átható pörköltszagot is, de ennek a színpadi prezentációja rengeteg problémát vetett fel, ezért ettől eltekintettek. Egy őrült humorest arról, hogy mi van a falakon túl. (Az előadás kizárólag 3D-ben tekinthető meg.)humorfeszt2

 

ÁPRILIS 13., KOLOZSVÁR, Diákművelődési Ház, 18 óra

(Műsorvezetők: Bálint Ferenc & Tóth Szabolcs)

18.00

György Botond: „Anyám kérdezte, hogy, mi leszel, ha nagy leszel? Politikus. Fiam, azért annyira nem állunk sz*rul." – meséli a Humorfesztivál legfiatalabb nyertese Borzontról. További pályaválasztási tanácsokat az előadásából szerezhetünk.

Balla Levente: Az erdélyi humorista, aki Kiss Ádám hangján is meg tud szólalni. Annyira szemérmes, hogy saját maga sípolja ki a műsorában levő csúnya szavakat.

Zsók Levente: Versmondónak indult, humorista lett. Több pofont is hárított már arccal, szociológusként kutatta a tinik szexuális életét. András bácsi állattenyésztő-tanítványa, a tenyérköpés bajnoka, a Dumaszínház erdélyi munkacsoportjának benjáminja, a humor-szakács, akit ha pálinkával kínálnak, elfogadja.

zsokleventeKun Zsolt: Határmenti humorista, aki humorban nem ismer határokat. Sokat tud a női test felépítéséről, leginkább könyvekből.

19.00

Muszka Sándor: A székely egypercesek megteremtője, könyvbemutatóit stand up comedyvel fűszerezi, noha ő ezt nem így hívja. Egyszer a hideg elől szinte elköltözött Madagaszkárra. "A télen es olyan hideg vót, hogy ha a csempekályhát el nem adom, januárra a fa mind elfogyott vóna, s ejszen mük megfagyunk." – meséli alteregója, Sanyi bá'.

muszkaKovács Hont-Imre: Újságíró, aki tavaly azzal nyerte meg a Humorfesztivált, hogy elmesélte, milyen színházban egy izomhegy mögött ülni. Még nem sikerült kideríteni, hogy az izomhegy mit keresett a színházban.

Open Stage: A székelyföldi paródiacsapat, aki szereti Arankát, de rühelli, ha letörik a tükrünköt. Kozma Attila és Lung-László Zsolt a fesztivál visszatérő vendége.

20.00

Felméri Péter: Kolozsváron született, majd Humorfesztivált nyert, de nem ugyanabban az évben. Könyvet írt „Három ufó" címmel. Sajátos látásmódját csak még egyedibb beszédstílusa múlja felül, amit rajongótábora szívből jövő nevetéssel díjaz, már jóval a poén előtt.

Humoristák Versenye: Erdély legjobb amatőr humoristái vetélkednek az 1000 lejes fődíjért. Ha tudnának énekelni, ez lenne a Voice X-faktorjának a Csillag születikje. A fődíjat bármire elkölthetik, de nagyon kevesen vásároltak eddig belőle muflont.

21.00

Beliczai Balázs (Showder Klub): Humorista, megaceleb, Magyarország egyik piacvezető stand-up komikusa. Több mint 55 híres ember hangján tud köhögni. Mindig élőben lép fel. A 10. Erdélyi Humorfesztivál egyik sztárvendége.balazs

 

ÁPRILIS 14., KOLOZSVÁR, Magyar Opera, 20.30

A Szomszédnéni odaát van! Humorfeszt Gála: két óra nevetés a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjaival, Bálint Ferenccel és Tóth Szabolccsal, a Showder Klubos Janklovics Péter, valamint Vida Péter vendégjátékával.

HUMORISTA KERESTETIK! PÁLYÁZAT

Vicces vagy? A 10. Erdélyi Humorfesztiválon 1000 RON-nal jutalmazzuk Erdély legjobb amatőr humoristáját. Készülj egy 5 perces saját vicces szöveggel, monológgal, paródiával, jelenettel – és tied lehet ez a pénz.

A jelentkező humoristák – egyedül vagy társulatként –, a saját humoreszkjüket, jelenetüket, stand up-jukat kell közönség előtt előadják a fesztivál egyik helyi szintű előválogatásán.

Helyi szintű előválogatók:

Marosvásárhely: április 4., 20 óra, Jazz & Blues Club.

Székelyudvarhely: április 5., 18 óra

Nagyvárad: április 7., 19 óra, Queens.

A fellépő versenyzők közül a legjobbak meghívást kapnak a Humorfesztivál döntőjére (2013. április 13., Kolozsvár), ahol egy szakmai zsűri  értékeli majd a produkciókat. Mindegy mit adsz elő, a lényeg, hogy vicces legyen.

A szervezők vállalják a jelentkezők útiköltségeit a kolozsvári döntőre, és szállást is biztosítanak a verseny időszakára. Jelentkezni névvel, telefonszámmal a verseny@humorfeszt.ro drótpostacímen lehet 2013. március 29.-ig, ugyanitt bármilyen versennyel kapcsolatos kérdésre is válaszolnak.

Kimaradt?