Közeledik az Erdélyi Prímások Találkozója Csíkszeredában

A népi örökség feltárását, összegyűjtését célzó Erdélyi Prímások Találkozóját november 13. és 16. között rendezik meg 21. alkalommal a Városi Művelődési Házban, Csíkszeredában.

A találkozó egyrészt lehetőséget biztosítani a jó minőségű hangfelvételek készítésére a hagyományőrző zenészekkel, másrészt bemutatni a muzsikusokat a közönségnek, illetve találkozási lehetőséget biztosítani a fiatal és idős generációnak.Ez évben is lehetőség adódik elmerülni egy-egy tájegység zenéjében: hegedű, brácsa, bőgő, furulya és ének képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők. A szakmai képzéseket a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék tanárai vezetik. Ezek nyitottak, de előzetes bejelentkezés szükséges, amit november 12-ig tehetnek meg az érdeklődők, hétfőn 16 óráig a 0040266371-es telefonszámon vagy a hargitaneptanc@gmail.com címen.

A műsor kedden indul, népi hangszeres és népi szakmai képzéssel, ugyanígy a második napon is, szerdán. Este 18 órától pedig széki vonós bandák lépnek fel, és Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék adjunktusának előadása is megtekinthető lesz. Csütörtökön gálaműsor és táncház van terítéken, akárcsak pénteken 19 órától.

Az esemény szervezője a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. A csütörtöki és pénteki gálaműsorra a jegyek a Csíki Mozi jegypénztárában, hétköznapokon, illetve online válthatók.

Kapcsolódók

Kimaradt?