Csík környéki dalokat és táncokat mutat be a Hargita Együttes

Örökség – Dalok és táncok Csík vármegyéből című előadásának felújított változatát mutatja be ismét a Hargita Együttes kedden, 19 órás kezdettel Csíkszeredában. A kilenc szerkezeti egységből felépített produkció az élet jeles pillanatait felsorakoztatva mutatja be a XX. század eleji és jelenkori népzenei gyűjtéseket.

„Gyorsan változó világunkban, a mulandó csillogástól vakítottan olykor megfeledkezünk saját kincseinkről. Napról napra meg kell mutatni, felmutatni, hogy megtartsuk és megbecsüljük. És meg kell mutatni az egész világnak, hogy mások is megbecsüljenek” – olvasható a Hargita Együttes közleményében.Györfi Erzsébet és András Orsolya énekes szólisták dalai prózai idézetekkel kiegészítve alkotják a műsor gerincét, ezt egészítik ki a környék – Csík, Gyergyó és Gyimes táncai. A műsor zenéjét – amely Bartók Béla és Kodály Zoltán XX. század eleji, valamint jelenkori gyűjtésekből származik – Mihó Attila és barátai tolmácsolásában hallhatják az érdeklődők. Az előadás rendezője és koreográfusa Varga Zoltán, zenei szerkesztője Kelemen László, a dramaturg és jelmeztervező Lőrincz Beáta.

A produkció helyszíne a Városi Művelődési Ház, belépő felnőtteknek 20 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 15 lej. Legalább 10 fő esetén felnőtteknek 15 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes kedvezményes jegy jár. Jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában hétköznapokon 9-18 óra között, illetve az előadás előtt egy órával lehet váltani, illetve teljes árú belépőket online is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?