Újrarendezik a bonchidai Bánffy-kastély kőtárát, fiatal alkotókat várnak

Augusztus közepétől a bonchidai Bánffy-kastély kulturális örökségének népszerűsítéséért dolgoznak azok a fiatalok, akik jelentkeznek a Transilvania Trust Alapítvány és az Erdélyi Történeti Múzeum alkotóműhelyébe.

A Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala által támogatott programra olyan mestereket, művészeket és különböző szakmai háttérrel (művészettörténet, építészet, képzőművészet, design, stb.) rendelkező fiatalokat várnak, akik érdeklődnek a kulturális örökség újszerű módszerekkel megvalósuló népszerűsítése iránt, közölte az alapítvány.A képzésre, amelynek idén kiemelt célja a kastély kapubejárójában található kőtár újragondolása, augusztus 13-ig lehet jelentkezni az alapítvány oldalán megtalálható űrlap segítségével.

Az alkotóműhely augusztus 16-17-én bemutatókkal, brainstorminggal és tervezéssel kezdődik, 27. és 31. között zajlik majd a projektötletek megvalósítása. A végleges munkát szeptember 14-15-én adják majd át, ekkor avatják majd fel a kibővített és újrarendezett lapidáriumot.

Kapcsolódók

Kimaradt?