FRISSÍTVE – Nem volt pokolgép a londoni metróállomáson fenyegetőző férfinél

Lezárták és kiürítették péntek reggel a London belvárosában lévő Charing Cross metró- és vasútállomást, ahol egy ember a sínekre ment, és azt állítja, hogy pokolgép van nála. FRISSÍTÉS: A fenyegetőző embert őrizetbe vették és mint kiderült, nem volt nála pokolgép.

A brit közlekedési rendőrség (BTP) rövid Twitter-üzenetben adott hírt az incidensről, és közölte, hogy elővigyázatosságból ürítették ki az állomást.

Az általános londoni rendőrségi feladatokat ellátó Metropolitan Police - közkeletű nevén a Scotland Yard - szintén beszámolt az incidensről, és ugyancsak elővigyázatossági intézkedésnek nevezte a pályaudvar és a metróállomás kiürítését és lezárását.

A metróállomást használó Northern metróvonalat részlegesen leállították.

FRISSÍTÉS: A fenyegetőző embert őrizetbe vették és mint írják, senki nem sérült meg. Azon goldoznak, hogy mielőbb kinyissák a metróállomást.

FRISSÍTÉS2: A BTP szóvivője nem sokkal az őrizetbe vétel után közölte: a 38 éves férfit az elmekórtani okokra visszavezethető incidensek kezeléséről intézkedő, 2007-ben módosított törvény hatálya alapján vették őrizetbe, és "biztonságba helyezték". A törvény lehetővé teszi a kórházi kényszergyógykezelést olyan páciensek esetében, akik közösségben élnek, de nem tartják magukat a számukra előírt gyógyszeres kúrához.

FRISSÍTÉS3: Pénteken késő délelőtt közzétett újabb tájékoztatásában a BTP azt közölte, hogy a férfinél a rendőrség sem pokolgépet, sem egyéb fegyvert nem talált.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?