Moszkva választ tervez az újabb amerikai szankciók után

Moszkva kétségtelenül válaszlépéseket fog tenni a legújabb amerikai szankciók nyomán - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

Az amerikai pénzügyminisztérium által hétfőn elrendelt újabb szankciók három orosz állampolgárt és öt számítástechnikai vállalatot, köztük egy kutatóintézetet érintenek, az indoklás szerint azért, mert együttműködtek az orosz hírszerzéssel az Egyesült Államok és szövetségesei elleni kibertámadásokban.

Rjabkov szerint az ellenintézkedések célpontjai olyan személyek lesznek, "akik kitűnnek oroszellenes irányvonalukkal és meggyőződésből akadályozzák a kétoldalú kapcsolatok normalizálását". A diplomata arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a korábbi szankció bevezetésénél Washington a krími és a délnyugat-ukrajnai "eseményekre", valamint 2016-os választásokba történt orosz beavatkozásra vonatkozó, "100 százalékosan megalapozatlan" vádakra hivatkozott, addig most más "ürüggyel" hozakodott elő.

"Ez is azt mutatja, hogy az amerikai államapparátus, az Oroszország feltartóztatására vonatkozó (...) célokat követve, semmi elől sem hátrál meg" - mondta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?