Fontos győzelmet arattak az Európa-pártiak Moldovában

Az Európa-párti Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA, Méltóság és Igazság Platform) jelöltje győzött Kisinyovban. Fontos eredmény ez a parlamenti választások előtt.

Andrei Năstase, az Európa-párti PPDA jelöltje győzött a kisinyovi helyhatósági választások második fordulójában, így ő lett a főváros polgármestere. Ellenfele az oroszpárti Szocialista Párt jelöltje, Ion Ceban volt.

A küzdelem meglehetősen szorosra sikeredett: Năstase 52,57 százalékkal győzte le ellenfelét, közel 130 ezer szavazattal. A választáson az erre jogosultak 39,12 százaléka vett részt.

"Köszönöm, hogy az PPDA, a PAS (Cselekvés és Szolidaritás Párt) és a PLDM (Moldvai Liberális Demokrata Párt) Európa-párti és oligarcha-ellenes erőihez csatlakoztak" – fogalmazott a győztes Năstase egy sajtótájékoztatón. Mint mondta, közös céljuk volt győzni a kettős erővel szemben, azaz az oroszpárti Szocialista Párttal és az Európa-párti Demokratikus Párttal szemben.

A frissen választott polgármester szerint egy erős együttműködést alakítottak ki, amely a következő parlamenti választásokon mindent megtesz azért, hogy feloldja az országot a politikai fogvatartottság állapota alól.

Moldovában várhatóan novemberben tartják a parlamenti választásokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?