A kolbászhoz hasonlította Macron a Trumppal való beszélgetéseit

Olyan Donald Trumppal beszélgetni telefonon – és más vezetőkkel is –, mint a kolbász: jobb nem tudni, hogy mi van bennük.

"Ahogy Bismarck mondta, ha elmondanánk az embereknek, hogy mi van a kolbászban, nagy eséllyel nem ennének többé belőle" – fogalmazott Emmanuel Macron francia kormányfő. Így folytatta: "Szóval szeretem, ha látják az emberek a készülő ebédet, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy a fejtegetés segít a tálalásban vagy elfogyasztásban".

Macron arra reagált, hogy egy CNN-tudósítás szerint a Trumppal való telefonbeszélgetése "rettenetes" volt. Macron arról beszélt Trumppal a múlt héten, hogy az amerikai szövetségesekkel szembeni exportadók illegálisak és tévedés kiállni mellettük.

A sajtótájékoztatón azt ígérte, hasznos és őszinte beszélgetést tervez az amerikai elnökkel a következő G7 csúcstalálkozón, amely csütörtökön és pénteken zajlik Kanadában. Mostanáig nagyjából húsz alkalommal beszélgettek telefonon, Macron elmondása szerint mindig nagyon közvetlen és őszinte vele, néha sikerül meggyőznie őt, néha nem.

Címlapi illusztrációnk forrása: Time

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?