Késelés volt egy németországi vonaton, lelőtték a támadót

Késes támadás történt egy vonaton szerdán Németország északi részén, az elkövetőt a rendőrség lelőtte.

A beszámoló szerint egy Hamburgból Flensburgba tartó Intercity járaton egy férfi szóváltás után késsel súlyosan megsebesített egy embert.

A rendőrséget 19 óra körül értesítették, és miután a szerelvény néhány perc múlva befutott a flensburgi pályaudvarra, két rendőr jelent meg a vagonban. Az elkövető rárontott az egység egyik tagjára, egy rendőrnőre, aki szintén súlyosan megsérült, társa pedig lelőtte a támadót.

A pályaudvart lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ügy háttere egyelőre nem ismert.

Afrikai menedékkérő volt a németországi Flensburgban egy vonaton történt szerdai késes támadás feltételezett elkövetője - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

FRISSÍTÉS: A flensburgi rendőrkapitányság közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 24 éves afrikai menedékkérő, aki határozott idejű németországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett, és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lakott. A férfi a nyomozás első megállapításai alapján a Kölnből Flensburgba közlekedő Intercity vonaton este hét óra körül összeütközésbe került egy 22 éves brémai rendőrnővel és egy 35 éves kölni férfival, akikre késsel rátámadt. Mindketten súlyos sebesüléseket szenvedtek, de nincsenek életveszélyes állapotban.

A rendőrnő utasként volt a vonaton, egyenruhában, szolgálati felszerelésével. Használta is szolgálati fegyverét, aminek következtében a feltételezett támadó az életét vesztette - áll a közleményben, amely szerint terrorizmusra vagy politikai indítékra utaló jeleket nem tártak fel a nyomozás első szakaszában. Hozzátették, hogy az ügy háttere és az események pontos lefolyása továbbra is tisztázatlan.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?