Nem ment üres kézzel a pápához Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă miniszterelnök egy személyre szabott tollat, hagyományos román fajtájú zöldségmagvakat és almafa csemetét ajándékozott Ferenc pápának, tájékoztatott a kormány közleménye.

Az idézett forrás szerint az audiencia végén a kormányfő a Szentatya nevével ellátott Poenari Majestic Blackwood tollat ajándékozott a pápának, amelyet kézzel állítanak elő Romániában a suceavai műhelyekben.

A miniszterelnök több, Romániában őshonos fajtájú zöldség és növény magvát ajándékozta Őszentségének, valamint egy Florina fajtájú almafacsemetét, hogy elvethesse ezeket a Gandolfo kastély kertjébe, amely bővítéséhez már több ország képviselője is ajándékozott magvakat és különböző növényeket.

Dăncilă a Szentatyától egy kisplasztikát kapott ajándékba, amely a jó győzelmét jelképezi a rossz fölött, valamint három könyvet és a pápa üzenetét a békéről.

Ferenc pápa Őszentsége audiencián fogadta Viorica Dăncilă miniszterelnököt. A találkozó után a kormányfő azt nyilatkozta az Antena 3 hírtelevíziónak, hogy romániai látogatásra hívta meg Ferenc pápát, aki azt felelte, hogy jövő év elején ellátogat Romániába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?